Erdoğan'ın kararı dünyada gündem: Savaşa cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ABD ürünlerine boykot uygulanacak" açıklaması dünyada büyük yankı oluşturdu. Dünyaca ünlü birçok haber ajansı ve gazete, bu gelişmeyi son dakika olarak duyurdu.

GİRİŞ 14.08.2018 16:25 GÜNCELLEME 06.02.2020 13:47
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Sempozyumu'nda "Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemize Venüs Vestel var. Biz bunları uygulayacağız." açıklaması dünyada büyük yankı yaptı.

3 ÖNEMLİ AJANS SON DAKİKA İLE DUYURDU

Başta Reuters, AP ve AFP olmak üzere birçok haber ajansı ve gazete, Erdoğan'ın kararını okuyucularına son dakika olarak duyurdu.

İngiliz haber ajansı Reuters, bu kararı, "Türk lider Erdoğan, 'ABD'nin elektronik ürünlerini boykot edeceğiz' diyor" diye son dakika geçerken, Fransız haber ajansı AFP'de "Erdoğan, ABD'nin elektronik mallarını boykot edecek" diye okuyucularına duyurdu.

Amerikan haber ajansı AP, Erdoğan'ın sözlerinin aktarıldığı haberinde "Erdoğan, Türkiye'nin ABD'nin elektronik ürünlerini boykot edeceğini söyledi" başlığını kullandı.

RUSLAR AÇIKLAMALARI YAKINDAN İZLEDİ

Rus haber ajansı TASS, Erdoğan'ın sözlerini "Türkiye, ABD'nin uyguladığı yaptırımlara tepki olarak elektronik ürünleri boykot edecek. Iphone'a karşı, Samsung ve Vestel var" sözlerini ön plana çıkardı. Sputnik haberi, "Türkiye, ABD'nin elektronik ürünlerini boykot edecek" başlığıyla verirken, Russian Today (RT) "Türkiye, ABD'nin elektronik ürünlerini boykot ediyor" dedi.

BLOOMBERG DAKİKA DAKİKA TAKİPTEYDİ

Erdoğan'ın konuşmasını dakika dakika Twitter üzerinden takipçilerine aktaran ABD ekonomi kanalı Bloomberg'te, Erdoğan'ın dünyayı sallayan kararını "Erdoğan, ABD elektronik cihazlarını boykot ediyor" diye verdi.

İRAN VE ALMAN MEDYASINDAN ÇARPICI MANŞETLER

İran'da yayın yapan Fars haber ajansı, "Erdoğan, ABD'nin açtığı savaşa cevap verdi. Elektronik ürünlere boykot uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Alman dergisi Der Spiegel de şu ifadelerle haberi duyurdu: "Yaptırımlara cevap: Erdoğan, ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacak"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 313
  • Varol 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin yanındayız. ABD inşallah batarsın.
    Cevapla
  • Hizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya iyi de samsung'un da islemcisi Qualcomm ise Amerikan mali. Kullandigi isletim sistemi Android Google'in, amerikan mali. Aldigimiz PC islemcisi Intel/AMD amerikan mali. Isletim sistemi Mikrosoft ABD mali. Ofis programi ABD mali. Ne diyelim simdi? iPhone'lar Cin'de uretiliyor, Cin bize kizmasin satisimi dusuruyorsun diye? O tren kacti, ya Apple'a, ya Google'a verecegiz paralari onunde sonunda ABD... :( Avrupa bile buna karsi bir sey cikaramadi. Burada beni dusunduren savunma sanayinde kullanilan islemciler, kameralar vs, F16'larin, tanklarin yedek parcalari vs ABD bize kotu bir surpriz yapmaz insallah.
    Cevapla
  • Canım Vatanım 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortak yeni bir para birimine geçilmeli böylelikle her amerikalı tomar tomar dolarla ekmek almanın tadını çıkarabilir.
    Cevapla
  • TÜRKOĞLU TÜRK.... 5 yıl önce Şikayet Et
    bor madeninin abd ye satışı durdurulmalı, sanırım uzay, silah sanayii ve yüksek teknolojik ürün pazarında abd'yi iyice tökezletebiliriz. önemli olan kritik öneme haiz bu tür ürünlerde pazarı abd'ye dar etmeliyiz. Iphone felan hikaye bence
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    samsung ülkede üretim üssü kursun teknoloji transferi yapalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi