İtalya'da köprü faciası! Erdoğan'dan açıklama

İtalya'nın Genova kentinde üzerinde otoyol bulunan bir asma köprü çöktü. İtfaiye yetkililerinin Adnkronos haber ajansına yaptığı açıklamada, enkaz altında kalan araçlarda 1'i çocuk en az 22 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı aktarıldı. Bakan Yardımcısı Edoardo Rixi, ölü sayısını 30 olarak belirtti.

GİRİŞ 14.08.2018 14:40 GÜNCELLEME 14.08.2018 17:41
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İtalya'nın Genova kentinde üzerinde otoyol bulunan bir asma köprü çöktü. İtalyan medyası olayın, köprüdeki yapısal zayıflık nedeniyle yaşanmış olabileceğini belirtti.

İtfaiye yetkililerinin Adnkronos haber ajansına yaptığı açıklamada, enkaz altında kalan araçlarda 1'i çocuk en az 22 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı aktarıldı. Bakan Yardımcısı Edoardo Rixi, ölü sayısını 30 olarak belirtti.

İLK RESMİ AÇIKLAMA: BÜYÜK BİR TRAJEDİ

İtalya Ulaştırma bakanı Danilo Toninelli ise, yerel basına yaptığı ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, kazayı "büyük bir trajedi" olarak nitelerken, kazaya ilişkin yetkililerden bilgi aldığını, kazaya neyin yol açtığını öğrenmek için henüz çok erken olduğunu söyledi ve incelemelerde bulunmak üzere bakan yardımcısı ile olay yerine gittiğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ VE ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi ile gerçekleştirdiği baın toplantısında "İtalya’da bir köprünün çökmesi sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İtalya yönetimine ve ölenlere rahmet diliyorum. Tüm İtalya halkının başı sağ olsun diyorum" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, İtalya'nın Cenova kentinde Morandi Köprüsü'nün çökmesi sonucu yaşanan faciaya ilişkin, İtalya hükümetine ve halkına başsağlığı diledi.

YORUMLAR 23
  • ankara 5 yıl önce Şikayet Et
    bassagligi tamam, rahmet dilemek ?
    Cevapla
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan yapmıştır........ ince yada kılıçtaroğlu geçmeli italyanın başına))))))))
    Cevapla
  • gılgamış 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim köprüleri de sıkı denetlemek lazım...
    Cevapla
  • normal 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlunda son dakika açıklaması: italya da yıkılan köprüyü de ak parti yaptırdı böyle olacağı belliydi zaten.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yapmıştır hemi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar