FBI'dan dünyayı korkutan dolar uyarısı

ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) yapılan bir açıklamada, dünya çapındaki banka ATM'lerin siber saldırı riski altında olduğu ve banka hesaplarından milyonlarca doların çalınabileceği belirtildi.

FBI'dan dünyayı korkutan dolar uyarısı
FBI'dan dünyayı korkutan dolar uyarısı
GİRİŞ 14.08.2018 17:36 GÜNCELLEME 21.06.2019 14:58
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

FBI tarafından uluslararası bankalara yapılan uyarıda, siber suçluların önümüzdeki birkaç gün içinde dünya çapındaki ATM’lere yönelik büyük bir ‘malware’ (kötü içerikli yazılım) saldırısı planladığı vurgulandı.

Siber güvenlik uzmanı Brian Krebs tarafından hazırlanan raporda, suçluların bir banka veya para kart işlemcisini hacklemek suretiyle birkaç saat içinde dünyanın dört bir yanındaki ATM’lerden kopyalanmış kartlar yardımıyla milyonlarca dolar çekmeyi planladıkları belirtildi.

 

 

FBI raporuna göre, ekipmanlarını ve yazılımlarını en son güvenlik standartlarına yükseltmeyen küçük ölçekli bankaların daha büyük bir risk altında olduğu belirtildi. Ayrıca FBI, saldırıların birçok yerde ve artarak devam etmesinin mümkün olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 26
  • KaraKartal 5 yıl önce Şikayet Et
    Atm lerden bu hırsızlığı ancak siz yaparsınız. Önce uyarı, arkasından eylem. Klasik amerikan çakallığı. Dünya saf olabilir, Türkler asla...
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi planlarıdır, söylemiştik deyip aklanacaklar
    Cevapla
  • KARAKURT 5 yıl önce Şikayet Et
    aslında şunu demek istiyorlar ..dolarları biz çalacağız ama başkaları çaldı yalanını yayacağız..bu konuda türkiye önlem almalı çünkü amerikanın çöküşü başlamıştır ne yapacaklarını tahmin bile edemezsiniz çok DİKKAT DİKKAT
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    O siber saldırının adı Donald John Trump tır kesin
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    işleri güçleri yalan pompalamak, sanki saldırı altındalarmış imajı vermek, Irak'ı da koca bir yalanla işgal etmediler mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi