Genç kızın hayatı bir mesajla değişti!

ABD'nin Mississippi eyaletinde intihar girişiminde bulunan ve yüzü paramparça olan Katie Stubblefield, yapılan nakil sonrası yeni hayatına tutunmaya çalışıyor. En genç yüz nakli yapılan hasta olan 22 yaşındaki Stubblefield'ın hikayesi ve değişimi ABD'de basının gündeminde...

Genç kızın hayatı bir mesajla değişti!
Genç kızın hayatı bir mesajla değişti!
GİRİŞ 15.08.2018 10:31 GÜNCELLEME 15.08.2018 10:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünyanın önde gelen dergilerinden National Geographic, "Bir yüzün hikayesi" başlığıyla Katie Stubblefield'ın 22 yaşında, dünyadaki en genç tam yüz nakli oluşunun öyküsüne yer verdi.

2014’te lise son sınıfta öğrenci olan Katie, yıl boyunca sağlık sorunları yaşamış, önce apandisit ameliyatı geçirmiş ardından da sindirim sorunlarıyla mücadele ediyordu.

 

 

BİR MESAJLA HAYATI DEĞİŞTİ

O dönemde erkek arkadaşıyla mutlu bir ilişkisi olan Katie, birlikte olmalarının üzerinden birkaç ay geçtikten sonra büyük bir şok yaşadı. Sevgilisinin sınıfta bıraktığı telefonda başkalarıyla olan mesajlarını bulan Katie, büyük hayal kırıklığının ardından ilişkisini bitirdi.

İNTİHAR ETTİ AMA DOKTORLAR ONU YAŞAMDA TUTTU

Abisinin evine giden ve yalnız kalmak istediğini söyleyen genç kız, evdeki tüfeği başına dayayarak banyoda intihar girişiminde bulundu. Abisinin kanlar içerisinde bulduğu Katie, acilen hastaneye kaldırıldı. Doktorların yoğun çabası sonrası yaşama döndürülen kızın yüzünden ise eser kalmamıştı.

Aylar süren tedavi sürecinin ardından Cleveland Clinic’e gönderilen Katie, yüz nakli olabilmek için listeye alındı. Bu dönemde birçok çeşitli plastik cerrahi operasyon geçiren Katie için uygun yüz bulunduğu haberi 2017’de geldi.

31 yaşındaki bir çocuk annesi Adrea Schneider aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybederken, Schneider’ın diğer organları 7 hastaya, yüzü ise Katie’ye nakledilme kararı alındı.

31 SAATLİK OPERASYON GEÇİRDİ

Mart 2017’de 31 saatlik bir operasyon geçiren Katie, dünyanın en genç tam yüz nakli geçiren hastası oldu. Ameliyatın ardından rehabilitasyon sürecine giren Katie, 1 yıl sonra kameraların karşısına geçti.

İntihar girişimi nedeniyle çok pişman olduğunu belirten Katie, National Geographic için verdiği mülakatta yüz naklinin kendisi için verilmiş ikinci şans olduğunu söyledi. Hayata sıkı sıkı tutunmak için çaba gösterdiğini belirten Katie, yeni yüzüne alıştıktan sonra intihar vakaları konusunda danışmanlık üzerine çalışmak istediğini söylüyor.

YORUMLAR 6
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın bir su damlasından tek hücreden ortaya çıkardığı sanata bak çağdaşım modernim diyen bir insanların hatta modern tıbbın en son imkanları kullanarak ortaya çıkardığı sanata bak. Hala nasıl iman etmiyorlar şaşıyorum doğrusu.
    Cevapla
  • hemso70 5 yıl önce Şikayet Et
    zenginligine guvenme bir kivilcim yeter guzelligine guvenme bir sivilce yeter diye bosuna dememisler.
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski güzelliğine elini sallasan elli sini bulurdun.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah, 2. bir fırsat vermiş.
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cezalandiriyor. Bunun tecrübesini cok kez yaptim ve gördüm. Yaptiginin karsiligini seneler sonrada olsa alan onlarca kisi gördüm. Bunlar tesadüf degil, Allah gercekten cezalandiriyor. Birisinin yüzüne Bardak atan bir tanidik 10 sene sonra aynen sekilde agir yaralandi ve yüzü ciziklerle dolu simdik. Gencken birini bicakla yaralayan biri 15 sene sonra kendi daha agir sekilde bicaklandi. Aksamlari evlere giren hirsiz, yillar sonra Kumar oynamaya basladi ve 10 senedir bütün parasini ay basinda kumarda kayip ediyor. Say say bitmez. Herkes kendi bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş