Katar'dan Türkiye açıklaması!

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, "Katar, 2016 yılında Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde olduğu gibi, Türk kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir ve kardeş Türk halkının her zaman yardımına ilk koşandır" dedi.

GİRİŞ 15.08.2018 17:01 GÜNCELLEME 15.08.2018 17:01
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Al Şafi, Türk lirasının maruz kaldığı kur saldırısına karşı ülkesinin Türkiye'ye olan desteğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

"TÜRKİYE'NİN YANINDA DURACAĞIZ"

 

 

Katar devletinin Türkiye’ye gerekli desteği sunmakta hiçbir zaman tereddüt etmediğini vurgulayan Al Şafi, "Katar, 2016 yılında Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde olduğu gibi, Türk kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir ve kardeş Türk halkının yardımına her zaman ilk koşandır" ifadesini kullandı.

Al Şafi, iki ülkenin, halklarının çıkarına olan tüm bölgesel ve uluslararası konularda ortak duruşa sahip olduğunun altını çizerek, devlet yönetimleri ve halkları arasındaki ilişkilerin, bu duruşun ana ve güçlü dinamosu olduğu değerlendirmesini yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 6 Ağustos'ta bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Al Şafi, Katar'ın, krizin tırmanmasından önce ve siyasi müzakereler sırasında Türkiye'ye elinden geldiği kadar destek vermeye hazır olduğunu ilettiği bilgisini paylaştı.

"HALKIMIZ TL SATIN ALARAK DESTEK VERİYOR"

Al Şafi, Katar halkının da Türkiye'nin maruz kaldığı ekonomik operasyonda Türk parasını desteklemek için 10 milyonlarca dolar tutarında Türk lirası satın aldığına dikkati çekerek, Türkiye'nin Katar'ın stratejik ortağı olduğunu dile getirdi.

"EMİR AL SANİ DESTEĞİNİ GÖSTERMEK İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİ"

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la hafta başında gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin sonrasında Katar devletinin büyük desteğini göstermek için Türkiye’ye geldiğini belirten Al Şafi, Başkan Erdoğan ile görüşen Katar Emiri Al Sani'nin ekonomik krizden sonra Türkiye’yi i ziyaret eden ilk devlet lideri olduğuna vurgu yaptı. 

"HALKIMIZ NEZDİNDE TÜRKLER BİZİM İÇİN AYRI YERDE"

Al Şafi, "Bu ziyaret, Türkiye ile Katar ilişkilerinin bazı yerel medya kuruluşlarının yalan ve kötü niyetli iddialardan daha büyük olduğunu gösteriyor. Kardeş Türk halkının yanında durduğumuzu yeniliyoruz. Türkiye ile ilişkilerimizin sağlam olduğunu ve halkımız nezdinde bu ilişkilerin ayrı bir yeri olduğunu belirtiriz" değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • mahmutgüşçlü 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar emirinin ne kadar samimi ve içten olduğu, resimdeki vücut dilinden anlaşılıyor. Türkiyenin her zaman gerçek 2 dostu vardır. Pakistan ve Katar. Onun için Amerika bu ülkelere operasyon çekmiştir. Türkiyenin bu ülkelerle kader birliği vardır. Pakistanda atom teknolojisi, Katarda yeraltı zenginlikleri ve sermaye. Türkiyede imparatorluk tecrübesi ile cesaret ve akıl. Türkiyedeki 60-70-80 ihtilalleri,28şubat,e-muhtura.17-25 Aralık..15.Temmuz.aynı merkezden. Pakistandaki darbelerde, ziyaülhak, benazir-zülfikar ali butto, navaz şerif, Katar darbesi aynı merkezden.Kader birliği olanların güç birliğ de yapması lazım. Aynısı satılmış Mısır da oldu, Mursiye sahip çıkamadılar.
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Arabı küçümseyen muhalif, Fetöcü, ulusolcu hainler Katarı görmezler mi, Gazze de elinde Türk bayrağıyla İsrailin tel örgülerine koşarken şehit düşen kerdeşimizi görmezler mi. Emin olun o insanların tırnağı etmezsiniz ey hainler. Bir de insanım diye geziyorsunuz
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunları Arap düşmanı toptancı zihniyet okusun. İşte gerçek İslam kardeşliği.
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    bugün katarlı bir arkadaşla muhabbet ettik. 15 temmuz gecesinde yaşadıkları psikolojiyi anlatınca gözlerim yaşardı. Allah razı ola. Bizi bir ve beraber kıla inşallah
    Cevapla
  • hakan bicer 5 yıl önce Şikayet Et
    katar can oldu..yoldaş oldu selam olsun katar li kardeşlerimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı