Türkiye'yi unutmadılar! Dikkat çeken not

Geçtiğimiz yıl kendisine uygulanmak istenen ablukayı Türkiye ve Türk halkının desteğiyle atlatan Katar, ABD'nin ekonomik savaş açtığı Türkiye'ye vefa örneği gösterdi. Katar, Türkiye'ye doğrudan 15 milyar dolarlık yatırım yapma kararı alması Katar ve dünya medyasında büyük yankı oluşturdu.

Türkiye'yi unutmadılar! Dikkat çeken not
Türkiye'yi unutmadılar! Dikkat çeken not
GİRİŞ 16.08.2018 12:57 GÜNCELLEME 16.08.2018 13:04
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el-Sani ve iki ülkenin Maliye Bakanları, Berat Albayrak ile Ali Şerif el İmadi, dün Cumhubaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmişlerdi.

Geçtiğimiz sene Körfez ülkeleri tarafından abluka uygulanmak istenen Katar, bu süreç zarfında Türkiye ve Türk halkının desteğiyle ayakta kalmıştı. ABD'nin Türkiye'ye karşı açtığı ekonomik savaşın ardından büyük bir vefa örneği gösteren Katar, yaklaşık 3.5 saat süren toplantı sonrasında, Türkiye'ye doğrudan 15 milyar dolarlık yaptırım yapma kararı aldı.

 

 

KARAR DÜNYA BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Bu gelişme Türkiye ve Katar'da geniş yankı uyandırırken, dünyada ise başta ABD olmak üzere, Rusya, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan ve Uzakdoğu medyasındaki birçok yayın kuruluşu ve haber sitesinde son dakika olarak duyuruldu.

"KATAR'DAN TÜRKİYE 55 MİLYAR RİYALLİK DESTEK"

Yatırım kararının ardından Katar medyası, Türkiye'nin abluka döneminde gösterdiği yardımı unutmayarak, vefa örneği gösterdiler.

Katar'da yayın yapan The Peninsula gazetesi, "Katar'dan Türkiye'ye 55 milyar riyallik (15 milyar dolar) destek" manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. Gazete haberin detayında, "Emir Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, dün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Emir, Katar Devleti'nin Türkiye ekonomisini desteklemek için toplam 55 milyar riyallik (15 milyar dolar) değerinde bir dizi ekonomik proje, yatırım ve mevduat sağladığını belirten direktifler yayınladı" yazdı.

KATAR RESMİ AJANSI: KATAR'DAN TÜRKİYE 15 MİLYAR DOLARLIK EKONOMİK YATIRIM

Katar'ın resmi haber ajansı da, Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırımını son dakika ile duyurdu. Ajans, "Katar Emiri El Sani, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasın, 15 milyar dolarlık ekonomik yatırım paketi için anlaştılar" dedi.

DİKKAT ÇEKEN MANŞET

Katar'ın en önemli gazetelerinden Eş Şark ise, görüşmeyi 1 sayfadan "Vefa Zirvesi" ile verirken, iç sayfasında Katar Emiri'nin sözünü aktardı: "Türkiye bizim yanımızda durduğu gibi bizde Türkiye'nin yanında durduk." Gazete, sayfanın en üst kısmına da, Türkiye ve Katar'ın bayraklarını koyup "Katar ile Türkiye omuz omuza" notunu paylaştı.

İÇ SAYFA

EL ARAP: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

El Arap gazetesi de Katar Emir'nin sözlerini ön plana çıkardı. Gazete, "Katar Emiri: Ümmet'e ve Katar'a olan desteğinden dolayı Türkiye'nin yanındayız" manşetini attı.

KATAR DIŞİŞLERİ BAKANINDAN TÜRKÇE PAYLAŞIM

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de, sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan ve El Sani'nin fotoğrafını paylaşıp, "Altesleri Emir bugünkü Ankara ziyaretinde Katar halkının ve hükümetinin kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesine ve kalkınmasına olan desteğini yineledi. Sıkı ortaklık ve devamlı bir işbirliği" mesajını paylaştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    katar halkı ve yönetimi ehli sünnet.Efendimizin(s.a.v)türklerle ilgili tavsiyesine uyan millet.katara sıkıntı olursa koşa koşa seve seve gideriz evelallah.ey katar halkı kardeşimizsiniz buda böyle biline.
    Cevapla
  • Abdullah Er 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Müslümanlar böyle kardeş olsa hiç bir Müslüman zarar görmez.
    Cevapla
  • Kara 2 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi yıkmak için önce katarı yıkmaya çalıştılar ve Allah'ın izni ile biz engelledik. baktılarki katarı yıkamadılar direk bizim üzerimize geldiler.
    Cevapla
  • İnsan 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte gerçekten sevindirici güzel bir haber daha. Burada asıl önemli olan Katar devletinin ve halkının Türkiye'm ile olan bu güzel gönül bağıdır. Bizimle dost olup yanımızda olan ülkeleri Türkiye asla unutmayacak.
    Cevapla
  • Allahdan Korkarim 5 yıl önce Şikayet Et
    Katardan Allah razi olsun.BAE ve SUUDiY Araplarinin veliahti denene ve ona baş kaldirmayan halkina ne dersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD'nin oyuyla veto edildi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı