Türkiye hamlesi geri tepti! Açıklama yaptı ama...

Türkiye ile yaşanan krizin bir numaralı mimarı ABD Başkanı Donald Trump için hesaplar istediği gibi gitmiyor. Özellikle ABD piyasasında yaşanan sert düşüşler ve dolar etkisi ekonomiyi sarsıyor.

Türkiye hamlesi geri tepti! Açıklama yaptı ama...
Türkiye hamlesi geri tepti! Açıklama yaptı ama...
GİRİŞ 16.08.2018 18:08 GÜNCELLEME 16.08.2018 23:01
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

ABD Türkiye'ye ekonomik savaş ilan ederken kendi ülkesinde yaşanan ekonomik buhranı görmezden geldi. Bu görmezden gelişin faturası pahalıya mal olacak gibi görünürken ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan yeni açıklama yaptı.

"EKONOMİMİZ HER ZAMANKİNDEN İYİ"

ABD için kötüye giden ekonomik senaryoda Başkan Donald Trump ülkesini rahatlatmanın peşinde. Özellikle son 3 gündür piyasalarda yaşanan dalgalanma ve dolardaki sallantı, ABD'yi tedirgin etti. 

 

 

Donald Trump bu tedirginliği ülkeden atmak istiyor olacak ki bugün uyanır uyanmaz Twitter'ını açarak tweet attı. ABD Başkanı; "Ekonomimiz her zamankinden daha iyi, şirketlerin kazançları her zamankinden daha yüksek, enflasyon düşük ve beklenti hiç olmadığı kadar yüksek. Yıllardır ilk defa işçilerimizi koruyoruz!" tweetini paylaşan ABD Başkanı ekonominin güven verdiğini iddia etti. 

TOPA TUTTULAR

ABD Başkanının kısa sürede attığı bu tweet özellikle Trump'ın muhaliflerinden oldukça fazla tepki aldı. Trump'ı yalancılıkla suçlayan ABD'liler ülkenin felakete doğru sürüklendiğini savundu.

ABD Başkanı yalnızca 1 hafta önce Türkiye'yi hedef alan tweetler ile yaptırım tehditleri savurmuş, Türkiye'ye adeta ekonomik savaş ilan etmişti. Trump'ın bu tweetine karşılık bazı Türkler ise "etme bulma dünyası" yorumlarını yaptı.

YORUMLAR 67
  • Ottomann 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye artık dünya ekonomi zincirine tabiidir.bir halka eksilirse tüm dünya etkilenir.bu yüzden birçok ülkelerden destek açıklamaları geliyor.Türkiye coğrafi konumundan dolayı dünyanın merkezidir.bunu sakin unutmayın.bu yüzden yüzyıllardır bu topraklar saldırı altındadır.
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret savaşı yapacaksın sonra da bu enflasyon olarak yansımayacak bu mümkün değil. ABD bunu bilmez mi? Son enflasyon rakamına bakınız. Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmi düşük. Yılda 9 milyar dolar civarında ithalat ile 9 milyar dolar civarında ihracat var. Yani 9-9 dengeli bir ticaret. Aynısı Çin için AB , Kanada için diyemeyiz.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan Amerikanın artık uluslararası mahkemelerde yargılanması lazım..veya yok edilmesi lazım.. Dünyaya Hitlerden daha çok zarar vermeye başladılar..Ölen her insan iç savaş ve genetiğini bozduğu ürünlerle Amerikanın yüzünden ölüyor..Dünya insanlarını resmen zehirliyorlar!..ee artık yeter Dünyanın bu Amerikaya dur! demesi lazım!
    Cevapla
  • şems 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer zokayı yuttun. ABD yok olmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    bu dalaşma fazla sürmez,yakında barış çubuğu tüttürürüz,gibi geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…