Suudi Arabistan'dan sürpriz hamle!

Suudi Arabistan, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Rakka ilinin yeniden imarı için 100 milyon dolarlık yardım yaptı.

Suudi Arabistan'dan sürpriz hamle!
Suudi Arabistan'dan sürpriz hamle!
GİRİŞ 17.08.2018 11:32 GÜNCELLEME 27.08.2018 16:54
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, dünkü basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın Rakka'nın restorasyonu için koalisyona, 100 milyon dolar katkıda bulunduğunu bildirdi. Nauert, ABD'nin, Riyad yönetiminin "cömert katkısından" ötürü memnun olduğunu dile getirerek, yardımın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, 12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenen DEAŞ Karşıtı Küresel Koalisyon toplantısında yapıldığını açıkladı. 

Koalisyonun ve sahadaki müttefiki terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarından kaçan Rakkalılardan yaklaşık 150 bininin geri döndüğünü savunan Nauert, "Koalisyon sayesinde, sahadaki ortaklar temel hizmetleri restore ediyor" iddiasında bulundu.

 

 

Suudi Arabistan Devlet Bakanı Samir es-Sebhan, Ekim 2017'de, ABD'li yetkililerle Rakka'nın Ayn İsa bölgesi ve bazı köylerini ziyaret etmişti. 

Rakka'da insani kriz sürüyor

AA muhabirine bilgi veren Rakka'daki kaynaklara göre, YPG/PKK, Ekim 2017'de ele geçirdiği Rakka'da, işgalindeki diğer bölgelerde kurduğu baskı ve terör düzenini uyguluyor. 

Sivilleri zorla silah altına alan YPG/PKK, DEAŞ ile çatışmalar sırasında el koyduğu evleri sivillere teslim etmiyor.

Koalisyonun yoğun hava saldırıları sonucu neredeyse tamamı harabeye dönen kent merkezinde, siviller, yıkılan evlerini yeniden inşa etmek için kendi kısıtlı imkanlarını kullanıyor.

YPG/PKK, kentte sivillere herhangi bir hizmet sağlamıyor. Başka çareleri olmadığı için evlerine dönen az sayıdaki sivil, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 54
  • Hacı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirle beraber hareket ediyorlar müslüman kılıklı papaz Abd nin yaptığı zulümlere ortak oluyorsunuz yazık!
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    O, parayı türkiyeye verseydiniz rakkayı tatil yerleri gibi yapardı, amerika o, paraları teröristlere, pkk, ypg, deaşe verecek, çoluk çocuk yine yetim dul kalacaklar, insan ülkesini nasıl bukadar amerika ya köle haline getirir, yazık.
    Cevapla
  • Yılmaz Tan 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin güdümündeki kukla.
    Cevapla
  • Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi kahretsin suudi krali ve prensi cehennemede abd lilerle kol kol kola girin inşaallah
    Cevapla
  • adsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    ypg yardım adı altında bu kadar para veren kralla sormak lazım evinden çıkan milyonlarca sivile ne kadar yardımın dokundu seni ALLAH'A havale ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!