Rusya'nın gizli lazer üssü görüntülendi!

Nisan 2018'de tespit edilen uydu görüntülerinde, Rusya'nın Ivano bölgesinde Teykovo'daki kıtalararası balistik füze üssünün yakınlarında, Rusların Peresvet lazer savaş sistemi görüntülendi.

Rusya'nın gizli lazer üssü görüntülendi!
Rusya'nın gizli lazer üssü görüntülendi!
GİRİŞ 17.08.2018 12:12 GÜNCELLEME 17.08.2018 12:20

Teykovo'daki füze düzeneği, Topol karayolu mobil kıtalararası balistik füzesi ve yeni Yars füzesiyle donatıldı. Peresvet, en gelişmiş gizli Rus savaş sistemlerinden biri olduğu tahmin ediliyor. Yerel kaynaklara göre, yeni muharebe lazer sistemleri, hava savunma ve füze savunma görevlerini yerine getiriyor. 

Nitekim Putin'in 1 Mart'ta yaptığı bir konuşmada, Rusya'nın lazer silah konusunda çok önemli ilerlemeler kaydettiğini ve geçen yıldan beri geliştirilen bu silahların orduya teslim edildiğini belirtmişti.

 

 

Rus Savunma Bakanlığı 19 Temmuz'da yeni Rus muharebe lazer sistemlerini gösteren bir video yayınladı. Videoda, birkaç komuta ve destek aracıyla birlikte en az iki kamyona monte edilmiş Peresvet muharebe lazer sistemini kullanan askeri bir mekanizma bulunuyor.

Ivano bölgesinde bulunan bu kompleksin kesin amacı hala gizlidir. Sovyetler Birliği tarafından bu tür sistemlerin çeşitli prototipleri geliştirildiği için, düşman araçlarının optik elektronik cihazlarını lazer ışınıyla “körleştiren” bir sinyal bozucu sistem olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!