Trump'ı mutlu etmenin maliyeti dudak uçuklattı!

ABD Başkanı Trump'ın Washington'da yapmak istediği askeri geçit töreninin 92 milyon dolara mal olabileceği açıklandı. Törenin maliyetini eleştiren Senatör Dick Durbin, "Başkan Donald Trump'ı eğlendirmek için fantastik bir para harcama yöntemi" dedi.

Trump'ı mutlu etmenin maliyeti dudak uçuklattı!
Trump'ı mutlu etmenin maliyeti dudak uçuklattı!
GİRİŞ 17.08.2018 12:27 GÜNCELLEME 17.08.2018 12:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, tarafından talep edilen ve Başkent Washington'da yapılması planlanan büyük askeri geçit töreninin tahmini maliyetinin, 92 milyon dolara kadar yükselebileceği açıklandı. Trump'ın bu töreni, Fransa'da düzenlenen Bastille günü askeri geçit töreninden etkilenerek yapma kararı aldığı belirtilirken Senatör Dick Durbin geçit töreni için, "Başkan Donald Trump'ı eğlendirmek için fantastik bir para harcama yöntemi" diye konuştu.

FRANSA'DAKİ TÖRENDEN ETKİLENMİŞ

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Temmuz 2017'de Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen Bastille günü askeri geçit töreninden etkilenerek Washington'da da yapma kararı aldığı belirtiliyor. ABD tarihinde geçit töreni bir kez 1991 yılında Körfez Savaşı sonrasında Washington'da yapıldı.

EN FAZLA 30 MİLYON DOLAR MALİYETİNİN OLACAĞINI SÖYLENMİŞTİ

Washington'da 10 Kasım'da yapılması planlanan geçit töreninin maliyeti başlangıçta Beyaz Saraybütçe direktörü Mick Mulvaney, Şubat ayında yaptığı açıklamada, maliyetinin 10 milyon dolar ila 30 milyon dolar arasında olabileceğini söylemişti. 1991 Körfez Savaşı'ndan sonra başkent Washington'da düzenlenen zafer törenin 8 milyon dolara mal olduğu belirtildi.

PENTAGON: TÖREN 2019'A ERTELENDİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yıl Gaziler Günü'nde yapılmasını istediği askeri geçit töreninin ancak 2019'da yapılabileceğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning tarafından yazılı açıklamada, söz konusu törenin Beyaz Saray'la da mutabık kalınarak 2019 yılı içinde yapılacağı kaydedildi.

Manning açıklamasında doğrudan bir gerekçe ortaya koymazken, söz konusu erteleme, Amerikan medyasında "geçit töreninin yüksek maliyetli olmasına" bağlandı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 5
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    işin içinde iş var. Tören hayra alamet değil. Yeni yeni kaos senaryoları hazırlanıyor gibi.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece 2008 de harverd ünveristesine 100.000.000 $ bağışta bulunan roccafeller yani trump u fianase edenler aynı kişiler bunlar için paranın problem olacağını düşünmüyorum.bizi bu şeytanalrdan kurtarcak tek şey allah cc ipine sarılmak kuran ve sünnet
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı küliyesinde ki bir masayı kaşığı tabağı eleştiren içimizdeki hainler bu haber size kapak olsun.
    Cevapla
  • Filiz 5 yıl önce Şikayet Et
    şuna bak şuna, gerçek palyaço görüntüsü ortaya çıkmış... bizden uzak Allah bildiği g,b, yapsın bunları. Amin inşallah
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    100 Trilyon Dolar harcasınlar bence az.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor