ABD baskıyı arttırdı: Ruslardan almayacaksınız

ABD Savunma Bakanlığının Asya ve Pasifikten Sorumlu Müsteşarı Randall Schriver, üst düzey savunma ve askeri yetkililerle görüşmek üzere Filipinler'i ziyaret etti. ABD, Filipinler'i, Rusya'dan askeri teçhizat satın almaması konusunda uyardı.

ABD baskıyı arttırdı: Ruslardan almayacaksınız
ABD baskıyı arttırdı: Ruslardan almayacaksınız
GİRİŞ 17.08.2018 12:40 GÜNCELLEME 17.08.2018 12:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Filipinler medyasına göre, Schriver, Filipinler'in Rusya'dan askeri teçhizat satın alma konusunda çok dikkatli düşünmesi gerektiğini belirterek, "Filipinler, büyük ölçekte Rus teçhizatı satın almaya devam ederse bunun ittifak için yararlı bir şey olacağını düşünmüyorum. Sonuç olarak, Filipinler için Ruslardan daha iyi bir ortak olabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan askeri teçhizat satın alma kararının aynı zamanda Rusya ile ilişkilere yatırım yapmak anlamına geldiğini kaydeden Schriver, bu durumun, Filipinler ile ABD askeri ittifakı üzerinde olumsuz etkisi olduğuna dikkati çekti.

Schriver, Filipinler'in ABD ile iş birliği yapmasının, müşterek çalışmaları sürdürmeye ve her türlü senaryoda çalışma yeteneğini geliştirmeye yardımcı olacağını ifade etti.

Schriver ayrıca, Washington'ın ihtilaflı Güney Çin Denizi konusunda da Manila'ya desteğini dile getirerek, "İyi bir müttefik olacağız ve Filipinler'in bu doğrultuda karşılık vermesine yardımcı olacağız" dedi.

Diğer yandan, Güney Çin Denizi üzerinde uçan ABD uçağına Çin tarafından uyarı yapılmasına ilişkin haberleri değerlendiren Schriver, "Uluslararası hukukun izin verdiği yerlerde uçacağız, yelken açacağız ve işleteceğiz. Kimsenin yolun kurallarını yeniden yazmasına veya uluslararası yasaları değiştirmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, geçen hafta Manila'nın Moskova’dan iki denizaltı satın alma planını açıklamıştı.

YORUMLAR 11
  • KIRKiKi 5 yıl önce Şikayet Et
    iyice şımardılar
    Cevapla
  • şefik şefik 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey putin sen harbi delikanlı biadamsın bu abedeli ne diyo
    Cevapla
  • Herkese dusman 5 yıl önce Şikayet Et
    Tehdit etmedigi hicbir ulke kalmadi neredeyse herkese dusman bir abd var karsimizda ozaman bizde abd mallari almayalim tuketmeyelim ki tehditleri kendisoni bitirsin
    Cevapla
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimsede sormuyor BU silahlar ne için sanki başka gezegenden insan ırkını tehtit edenler var vallahı billahi manyağız beyin kimsede kalmadı insanlık bitti kıyamete gidiyoruz haberiniz olsun
    Cevapla
  • rfk 5 yıl önce Şikayet Et
    bu filipinler devlet başkanı değilmiydi obamaya ana avrat söven. hala müttefik miymişler Abd ile ? bunlar nasıl bir millet anlamadom.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!