ABD açıkladı: Türkiye dostu isme önemli görev

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi görevine getirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın "Türkiye dostu" dediği Jeffrey, 15 Temmuz'u darbe olarak nitelemişti.

ABD açıkladı: Türkiye dostu isme önemli görev
ABD açıkladı: Türkiye dostu isme önemli görev
GİRİŞ 18.08.2018 12:33 GÜNCELLEME 18.08.2018 12:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi görevine getirilen eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, yemin ederek görevine başladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Mike Pompeo'nun da katıldığı yemin töreni ile Jeffrey, ABD'nin Orta Doğu'daki en önemli pozisyonlarından birinde görevlendirilmiş oldu.

 

 

AK PARTİLİ ÜNAL: TÜRKİYE'NİN ÖNEMİNİ BİLEN BİR DİPLOMAT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Kongresi önce CNN Türk'e yaptığı açıklamada Carrey için şunları söyledi: "Aynı anda Türk dostudur. PKK'nın PYD'nin pozisyonunu bilen, PKK ile PYD arasındaki ilişkiyi bilen ve Türkiye'ye dönük de her zaman olumlu açıklamalar yapmış, 15 Temmuz'dan hemen sorna biz bir heyetle ABD'ye gitmiştik. 15 Temmuz'u anlatmak ve 15 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadıklarıyla ilgili hem orada düşünce kuruluşlarıyla, hem savunma, içişleri bakanlığıyla görüşmeler gerçekleştirmiştik. Sayın Jeffrey ile de görüşmüştük. Ve Jeffrey, 15 Temmuz'un açık bir darbe olduğunu, demokrasiye dönük bir müdahale olduğunu orada açık bir şekilde ifade etmişti. Türkiye'yi yakından tanıyan ve Türkiye'nin önemini bilen önemli bir diplomat."

"YPG VE PKK AYNI ÖRGÜT"

Son olarak Washington Yakındoğu Politikası Enstitüsünde kıdemli Ortadoğu uzmanı olarak görev yapan Jeffrey, Washington'da katıldığı birçok panelde Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine vurgu yapmış ve PKK ile YPG'nin özünde aynı örgüt olduğunu dile getirmişti.

1946'da dünyaya gelen Jeffrey, 2008-2010 yılları arasında Türkiye'de, 2010-2012 yılları arasında ise Irak'ta görev yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    gavur gavurdur dost olmaz.
    Cevapla
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ve dost kelimelerinin bir arada kullanılması artık her Türk vatandaşını ve israil,Arabia, ve BAE haricindeki bütün milletleri rahatsız etmektedir.
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek Türkiye dostu yaaa... Amerikalıdan dost ! Lütfen yani darbeyi yapan, yada yaptıran kişi darbe dedi diye dost olamaz. ( Siz onların dinine girmedikçe Hıristiyanlar ve yahudiler sizleri asla dost edinmezler. ) Halâmı ders almıyoruz ?
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye güvenen yokki. Ekonomik ve siyasal bizden güçlü oldukları için boyun eğmek zorunda kalıyoruz. Herşey kendimiz üretemiyoruz. Abd sosyal bilimlerde : industriyel militarist komplexi olarak tanımlanır. Derin devlet budur. Bizde ikisi de zayıf. Onun için laf üretiriz.
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim. Almanya kimin üzerinden türkiyeye saldırdı. O türk denilen hain cem üzerinden. Şimdi ülkelere o ülkeyş seviyormuş gibilerle saldırıyorlar. Bak senin adamın dediği bşzim değil o diyor. Senin adamın seni düşünür bizi düşünmez. Mantığı ile ülkeleri zora sokup perde arkasından istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar zalimler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!