Gerçek ortaya çıktı! Bombaları ABD vermiş

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği ve çoğu çocuk 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan bombanın ABD tarafından tedarik edildiği ortaya çıktı. Dünyaca ünlü aktör Jim Carrey, ise sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Gerçek ortaya çıktı! Bombaları ABD vermiş
Gerçek ortaya çıktı! Bombaları ABD vermiş
GİRİŞ 18.08.2018 11:18 GÜNCELLEME 18.08.2018 11:22
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD'nin destek verdiği Suudi Arabistan öncülüğündeki  koalisyonun 9 Ağustos'ta Yemen'in Sada kentinde düzenlediği ve çoğu çocuk 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan bombanın ABD tarafından tedarik edildiği ortaya çıktı. 

Amerikan CNN kanalının Yemen'deki yerel tanıklara ve uzmanlara dayandırdığı haberinde, söz konusu saldırıda kullanılan lazer güdümlü MK-82 tipi bombanın Amerikan Lockheed Martin firmasının ürettiği bir bomba olduğu ifade edildi.

 

 

Haberde, 227 kilogramlık bombanın ABD tarafından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona destek kapsamında verildiği ve Yemen'de çok sayıda ​çocuğun hayatına mal olan saldırıda kullanıldığı kaydedildi.

Benzer bombalar daha önceki saldırılarda da kullanılmış

Ayrıca bu bombaya çok benzeyen Amerikan yapımı başka bombaların, 2016 yılının mart ve ekim aylarında Yemen'de düzenlenen ve çok sayıda sivilin ölümüne neden olan saldırılarda da kullanıldığı bildirildi.

Trump yönetimi yasağı kaldırdı

Haberde, Ekim 2016'da Yemen'de bir cenaze törenine düzenlenen ve 155 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıda kullanılan bombanın ardından dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın Suudi yönetimine lazer güdümlü silahların satışını  yasakladığı ancak Mart 2017'de Donald Trump yönetiminin bu yasağı kaldırdığı  vurgulandı.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, daha önceki bir değerlendirmesinde, ABD'nin Suudi öncülüğündeki koalisyona hedef planlama konusunda yardım ettiğini,  doğrudan hedefleme işleminde destek vermediğini savunmuştu.

Kanadalı komedyenden tepki  

Dünyaca ünlü aktör Jim Carrey, "Yemen'deki bir otobüste 40 masum çocuk öldürüldü. Bizim müttefikimiz, bizim füzemiz, bizim suçumuz" ifadesini kullanarak tepki gösterdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • tuzak 5 yıl önce Şikayet Et
    abd suudlara fitne saldı sonra da onlara yüklü silah sattı
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah amerikayi kahr etsin milyonlarca masum insanin kanlari var ellerinde nerden bi pis koku gelse siyonistler abd lililer var insallah dagilir abd kanla besleniyor cunki kizilderilerden basladilar bu gune kadar kan kan gozyasi
    Cevapla
  • Yeşilbere 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani Suudi Arabistan ilk kez mi abd silahı kullanıyor
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Başka kim verecek suudi kralın sahibi Sam Amca ve Hacılar buna destek veriyor maddi olarak
    Cevapla
  • Barış 5 yıl önce Şikayet Et
    Masum çoluk çocuğa bomba atıp kateden zalim ve yandaşlarını Allah kahretsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler