F-22 ve F-35'lerden it dalaşı!

F-22 ile F-35 savaş uçaklarının havadaki 'it dalaşı' görüntülendi.

F-22 ve F-35'lerden it dalaşı!
F-22 ve F-35'lerden it dalaşı!
GİRİŞ 19.08.2018 10:15 GÜNCELLEME 19.08.2018 10:15
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Beşinci nesil F-22 Raptor ve F-35 Lightning II savaş uçakları, Norveç semalarında hava savaşı simülasyonu gerçekleştirdi.

Eğitim amaçlı yapılan manevraların videosu, US Military News sitesinin Youtube kanalında yayınlandı.

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 2 adet F-22 Raptor ve Norveç ordusunda görevli 2 adet F-35 Lightning II savaş uçağının yer aldığı eğitim savaşı, NATO ülkelerinin düzenlediği ortak tatbikat çerçevesinde yapıldı.

F-35 Lightning II, Amerikan uçak üreticisi Lockheed Martin tarafından F-22 Raptor uçağından sonra geliştirilen ve seri üretimine geçilen ikinci uçak.

F-22 Raptor ve F-35 Lightning II'nin ait olduğu 5. nesil savaş uçakları, yüksek fiyatı ve çeşitli teknik aksaklıklar nedeniyle sıklıkla eleştirilere hedef oluyor. Geçtiğimiz ekim ayında yeni nesil F-35 avcı uçaklarını kullanan pilotlardan, oksijen yetersizliğine işaret edebilecek belirtiler olduğuna dair şikayetler gelmişti, geçen kasımdaysa ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), F-35'lerin üzerinde meydana gelen paslanmadan dolayı uçakların orduya teslimatını 30 gün süreyle askıya almıştı.

YORUMLAR 16
  • Cesur 5 yıl önce Şikayet Et
    Araç ve silah önemli ancak, islam ordusundaki güç hiç bir devlette yok, gayb ordusu havas insanlardan oluşur ve mekan, zaman kavramı yoktur, silah işlemez. Abd bu gücü öğrenmek için 2002 yılından beri nsa da çalışma yapıyor. Ancak bilmiyor ki, onların her biri evliyadır, evliya olabilmek için fenafillah makamına ulaşmak gerekir. Sırrı Rabbimde gizlidir.
    Cevapla
  • Halep 5 yıl önce Şikayet Et
    F 22 super bir ucak ama amerika kimseye satmiyor japonlar cok ugrasti almak icin ama alamadilar.
    Cevapla
  • Alakası yok 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD F22 satmıyor yalanı parası olmayan devletlerin medyalarının uydurması. ABD 720 milyar dolarla açık ara dünyada askeri harcamada birinci ülkedir. F22 yi ABD bedava verse hiçbir ülke bakımının yakıtının yedek parçasının altından kalkamaz. ABD için F22 Raptor masrafı çerez parası ama başka ülkeler için çok büyük bir mali külfet. Amerika İran'a Irak ile yaptığı savaş için 90 tane F14 Tomcat uçağı satmıştı. Ama bugün İran'ın elinde çalışır durumda bir elin parmakları kadar F14 Tomcat yok. Çünkü İran ekonomisi F14 lerin bakımını ve yedek parçasını karşılayamadı. F14 çift motorlu iken F16 tek motorlu uçaktır. Ayrıca dünyanın en uzun menzilli füzeleri F14 için üretilmiştir
    Cevapla
  • yarbay 5 yıl önce Şikayet Et
    bir f4 pilotu olarak noktayı koymak istiyorum. it dalaşı artık bitmiştir. insanlı uçaklar artık bitmiştir
    Cevapla
  • F16 pilotundan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim insansız hava araçların kaç git yükselebileceği bellidir. Ayrıca ne kadar hıza çıkabilecegide bellidir. Sen bana 50 tane insansız hava aracı göster. 50 sını de indirmezsem pilotluğu bırakacam. Uzun sözün kisasi lafla peynir gemisi yürümez. Icraat istersen bana ulaş.
    Cevapla
  • Gerek yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haklısınız yarbayım ufuk ötesi radar artık varken it dalaşı mazide kaldı.
    Cevapla
  • Tespit 5 yıl önce Şikayet Et
    Selim Kaya'nın bir sözü vardı: "Yeryüzüne bir daha Johnny Guitar gibi bir at gelmez." Bu F-16 lar için de böyledir. Gerisi hikaye...
    Cevapla
  • Antikalar 5 yıl önce Şikayet Et
    F16 lar artık antika oldu. F16 tek motorlu bir uçak. Dünyada 24 ülkenin de envanterinde bulunuyor. Hiçbir ayrıcalığı yok. Bizim şakşakçı medya ülkede Nuh-u Nebi'den kalma F16 dan başka uçak yok diye ıskarta F16 ları ballandırıyor. Amerika da 3.000 den fazla F16 var. Ama Amerika hiçbirini kullanmıyor. Ya satıyor ya kiraya veriyor ya da parçalayıp yedek parça olarak satıyor. Bir tane F16 fiyatı bir tane Airbus A380 uçağının motoru ile aynı para. F16 ve iha ile ancak füzesi uçağı radarı olmayan teröristlere güç yetirirsin. Karşına bir devlet çıktığı zaman F16 lar havayı alır.
    Cevapla
  • Unnamed 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet standardı yakalamış harika bir uçak ama savaşta küçük ayrıntıların bile durumu değiştirdiğini düşünürsek f 35 in dikey iniş kalkış yaptığını hesaba katarsak zaten bu bile başlı başına hepsinden üstün olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
  • Kedi 5 yıl önce Şikayet Et
    F35 mundar zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…