Irak'ta 14 kişiye idam kararı!

Irak'ta terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen ve yüzlerce askerin ölümüyle sonuçlanan Spyker Üssü'ndeki katliama katılmakla suçlanan 14 sanık idam cezasına çarptırıldı.

Irak'ta 14 kişiye idam kararı!
Irak'ta 14 kişiye idam kararı!
GİRİŞ 19.08.2018 17:31 GÜNCELLEME 19.08.2018 17:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

"Spyker katliamı" dosyasıyla ilgili Hükümet Komitesi Başkanı Muin el-Kazımi, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak yargısı, Spyker katliamında yer alan 14 sanık hakkında idam cezası verdi." dedi.

Söz konusu sanıkların terörle mücadele yasasına göre yargılandığını ifade eden Kazımi, katliamdaki kurbanların ailelerinin karardan memnun olduğunu ve bir an önce hükmün uygulanmasını istediğini aktardı. 

 

 

Verilen kararlara karşı temyiz yolunun açık olduğu belirtildi. 

Aynı davada idam cezasına çarptırılan 36 sanık21 Ağustos'ta Zi Kar ilindeki Nasıriyye Hapishanesi'nde idam edilmişti.

Merkezi Cinayet Mahkemesi, katliamda yer aldıkları gerekçesiyle 2015 yılında 180 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Ancak davanın gizli görülmesi nedeniyle şimdiye kadar kaç kişinin tutuklandığı tam olarak bilinmiyor. 

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te ele geçirdiği Salahaddin'in Tikrit kentindeki Spyker Askeri Üssü'nde yer alan bin 700 asker adayı ve güvenlik görevlisini kurşuna dizmişti. Örgüt, olayın görüntülerini de propaganda amacıyla internet üzerinden yayınlamıştı. 

Irak hükümeti, Salahaddin'i geri aldıktan sonra kentte bazı askerlerin naaşlarının yer aldığı toplu mezarların bulunduğunu açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Irakta Amerika ve batılıların istediği tüm kişiler idam edildikten sonra idam kaldırılır. İdam yasaklanır.. Biz Türkiye'de batının köpeklerini şimdi o yüzden asamıyoruz.. Geçmişte ise kendi çocuklarımızı sağcı solcu farketmez astık.. Menderes'i bile.. Ama batının uşaklarına gelince idam kaldırılır. Irak 1 tane amerikan askerini asmış mi. Tecavüz ederek çok kadın öldürdüler.. Nerede idam.. Amerikalıların öldüren idam ediliyor Irak'ta
    Cevapla
  • ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    kacanlara ve teçhizat lari teslim eden korkaklar nerdeler? bittimi asarak.
    Cevapla
  • KIRKiKi 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde niye yok
    Cevapla
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Iste BU bizde fazla istemiyoruz hak Eden ipe gitsin
    Cevapla
  • Kayılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bizim hainlerin başına inşallah.
    Cevapla
  • Mehmet Yozgat 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor