'Erdoğan ikinci bağımsızlığı kazandırdı'

Tunus’un eski Cumhurbaşkanı Merzuki, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan idaresinde ikinci bağımsızlığını kazandığını söyledi. Merzuki, Türkiye’ye karşı yürütülen spekülatif gelişmeler için de “ABD yönetimi, bölgede müttefik ya da dost değil bilakis kendisine tebaa ve uydu arıyor. Bu da Türkiye’de yok” dedi.

'Erdoğan ikinci bağımsızlığı kazandırdı'
'Erdoğan ikinci bağımsızlığı kazandırdı'
GİRİŞ 20.08.2018 14:05 GÜNCELLEME 20.08.2018 14:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki, Türkiye'ye karşı yürütülen spekülatif atak ve son zamanlarda yaşanan gelişmelere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Arap halklarının geçen yüzyılda sömürgeciliğe karşı şimdi de "tiranlık ve az gelişmişliğe karşı" ikinci bağımsızlık mücadelesinde olduğunu belirten Merzuki, "Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın idaresinde ikinci bağımsızlığını kazandı. Arap halkları, Türkiye'nin mücadelesini kendilerinin de mücadelesi gibi görerek tüm kalpleriyle Türkiye'nin yanındadır" ifadesini kullandı.

Merzuki, Türkiye'ye yönelik 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve ekonomik spekülatif atakların arkasında Washington, İsrail ve bazı bölgesel ülkelerin bulunduğu görüşünü dile getirdi.

Eski Cumhurbaşkanı, "Türkiye'de casusluk ve terör örgütleri adına faaliyet" suçlamasıyla tutuklu bulunan ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılması talebinin ise "ABD Başkanı Donald Trump için sadece bir mazeret olduğunu Amerika'nın Türkiye'ye saldırmak için başka bir mazeret bulacağını" savundu.

Merzuki, Arap halklarının Türkiye tecrübesine her zaman olumlu bir şekilde baktığını ve bundan ilham aldığını ifade ederek, bazı Arap rejimlerinin ise Türkiye'ye düşmanca tavrının arkasında bu gerçeğin yattığı değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    disardan turkiye ye bakinca birazcik okumayi sevan biraz arastirmaci olan her insan abd nin tebaa ve uydu istedigini biliyor 15 temmuz u abd teror devletinin tertip ettigini abd yi de siyon yahudiler yonettigini herkes biliyor sayin erdogan butun oyunlarini bozuyor zamaninda ekilen tohumlar bugun meyvesini veriyor abd nin zulmunden bikan devletler turkiyenin yaninda yer alarak safini belli ediyor abd ye verilen mesaj kesin ekonomik duzendeki deliklerde yamandiktan sonra abd terro devletinin usaklari da temizlendikten sonra kimse bize engel olamaz elhamdulillah.
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederim Allah razı olsun.
    Cevapla
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki kör,sağır ve embesillere de kapak olur bu söz.
    Cevapla
  • manuel 5 yıl önce Şikayet Et
    turklerin uyanisi baslamistir. 100 yil sonrasinin en guclu ulkesi turklerin kuracagi yeni duzendedir
    Cevapla
  • hursit dilaver 5 yıl önce Şikayet Et
    sen bunu bir de bizimkilere anlatsan. ama anlamazlar.. ruhlarındaki islam kin ve nefretinin dışa vurumu olarak tayyip erdoğana nefret kusuyorlar. bakmayın, bu trump tek umutlarıydı. bilirim şimdi tekrar ADAM GENE KAZANDI LAN diyecekler. keh..keh..keh..
    Cevapla
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Dönemin Tunus Cumhurbaşkanı sayın Munsif Marzuki'ye şapkamı çıkartıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.. helel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi