Sigmar Gabriel: Türkiye için her şeyi yapmalıyız

ABD’nin yaptırımlarını karşı Almanya’dan Türkiye’ye destek geldi. Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Türkiye’nin Batı’da tutulması için her şeyi yapmalıyız” diyerek Avrupa’ya seslendi.

Sigmar Gabriel: Türkiye için her şeyi yapmalıyız
Sigmar Gabriel: Türkiye için her şeyi yapmalıyız
GİRİŞ 21.08.2018 07:08 GÜNCELLEME 21.08.2018 07:28
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Almanya’da koalisyonun büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles'in önceki gün “ABD yaptırımlarına karşı Türkiye’nin yanında olmalıyız. Türkiye boş verilecek bir NATO üyesi değil” açıklaması, Almanya’da büyük yankı uyandırdı. İstikrarsız ve krizle boğuşan bir Türkiye’nin Avrupa ekonomisi için büyük bir tehlike oluşturacağını savunan Alman siyasetçiler, Türkiye’nin bu süreçte yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi. 

TRUMP YANLIŞ YAPTI 

Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel “Türkiye’yi Batı’da tutmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız” diyerek, Türkiye’ye destek verilmemesi halinde Avrupa’nın geleceğinin risk altına girebileceği uyarısında bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tutumuna Almanya ve Avrupa'nın destek vermediğine dair Türkiye'ye açık bir mesaj verilmesi gerektiğini vurgulayan Gabriel, “Bence ABD, NATO’nun önemli müttefikleri arasında yer alan Türkiye’ye karşı yapılmayacak bir şey yapıyor” diyerek Trump’ın tutumunu eleştirdi. 

İSTİKRAR ÇIKARIMIZA 

Öte yandan, SPD Genel Başkanı Nahles yaptığı açıklamada, Türkiye’nin istikrarlı bir ülke olması ve kurdaki dalgalanmaların durdurulması herkesin çıkarına olur uyarısında bulundu. Başbakan Angele Merkel de dün yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin yardıma ihtiyacı olmadığını söyledi.

YAPTIRIMLAR AVRUPA’YI RİSKE ATIYOR

Alman Maliye Bakanlığı konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, Alman ekonomisi için en büyük riskin, ABD öncülüğünde başlayan ticaret savaşları olduğu belirtildi. Ayrıca, “İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden bir anlaşma yapmadan ayrılması ve ABD’nin Avrupa’yla büyük bir ticaret hacmine sahip olan Türkiye’ye uygulamış olduğu yaptırımlar, Avrupa ülkeleri tarafından endişeyle takip ediliyor” denildi.

YORUMLAR 23
  • Pro 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin su konumu cok acayip. Kimse kanka olmak istemiyor ama yanindan da ayirmak istemiyor.
    Cevapla
  • ALİ bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin Türkiye için yapacağınız en hayırlı iş cem Özdemir denen komist Türkiye düşmanını susturmak olur sanirimy
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bilir, belki'de tek korktuklari Turkiyedeki 4 Milyon multecilerdir. Turkiye ekonomisi fazla zorlanirsa kapilari acariz diye korkuyorlar.
    Cevapla
  • Eyyubi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki almanya olarak siz amerikadan daha farklı davranıyorsunuz Turkiyeye, biz unutmayız yapılanları gabriel efendi.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay Be Alman kurtlarına bak?Seçimlerde Tayyip kazanmasın diye çalışanlar Türkiyenin Rusya Çin İranla yaklaşmasınada karşılar?Reis işini bilir Elhamdulillah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi