Azerbaycan ve Almanya arasında diplomatik kriz

Başbakan Merkel'e Azerbaycan ziyareti sırasında eşlik etmesi öngörülen Alman milletvekiline ülkeye giriş yasağı kondu. 'İstenmeyen kişi' ilan edilen Federal Milletvekili Weiler ziyarete katılmayacağını açıkladı.

Azerbaycan ve Almanya arasında diplomatik kriz
Azerbaycan ve Almanya arasında diplomatik kriz
GİRİŞ 21.08.2018 14:02 GÜNCELLEME 21.08.2018 14:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Merkel'in Kafkas ülkelerini kapsayan ziyareti öncesi diplomatik kriz çıktı. Azerbaycan, istenmeyen kişi ilan ettiği Alman milletvekili Albert Weiler'e ülkeye giriş izni vermedi.

Alman Bild gazetesinde çıkan haberde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Kafkas ülkelerine yapacağı ziyaretin diplomatik skandala yol açtığı belirtildi. Azerbaycan'ın, Merkel'e Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan ziyaretleri sırasında eşlik edecek olan heyette yer alması öngörülen Hristiyan Demokrat Birlik üyesi ve Federal Meclis Milletvekili Albert Weiler'e ülkeye giriş izni vermediği öğrenildi.

Haberde Alman – Güney Kafkasya Karma Parlamento Komisyonu Başkan Vekili Weiler'in 2014 ve 2016 yıllarında Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'a gittiğine yer verildi. Devletler hukukuna göre Azerbaycan toprağı sayılan, ancak Ermeni yanlısı güçlerin işgal ettiği Dağlık Karabağ yüzünden 1990'lı yıllarda Erivan ve Bakü yönetimleri savaşın eşiğine gelmişti. 

Almanya Dışişleri Bakanlığının krizin aşılması için Azerbaycan'ın Berlin'deki büyükelçisi ile yaptığı görüşmelerden sonuç alınamadığı açıklandı. Gazetenin haberine göre Weiler, Azerbaycan hükümeti tarafından "istenmeyen kişi" ilan edildi. Haberde Weiler'in Azerbaycan'a gitmekten vazgeçtiğine ve "Bölge barışından endişe duyduğum için arabuluculuk yapmak isterdim” dediğine de yer verildi.

YORUMLAR 6
  • Alpi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen endişe etme Hans biz hallederiz...
    Cevapla
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Alman kılıflına gizlenmiş Amerikan "malı" Bild gazetesi .. ?
    Cevapla
  • Yeşilbere 5 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev, Alman bankalarındaki paralarını da Türk bankalarına getirirse 10 numara olur, tabiiki işadamlarının paralarını da
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarafımız belli.
    Cevapla
  • Tanerrrr 5 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman Azerbaycan'ın yanındayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…