ABD'ye sert mesaj: Siz kim oluyorsunuz!

ABD'nin Rusya'dan satın alacakları silahlar konusunda 'dikkatlice düşünme uyarısı' yapmasına Filipinler lideri Rodrigo Duterte sert yanıt verdi. "Siz kim oluyorsunuz da bizi uyarıyorsunuz?" diyen Duterte bölgede denizaltısı olmayan tek ülke olduklarını vurguladı.

ABD'ye sert mesaj: Siz kim oluyorsunuz!
ABD'ye sert mesaj: Siz kim oluyorsunuz!
GİRİŞ 21.08.2018 14:20 GÜNCELLEME 21.08.2018 14:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cuma günü Davao'da konuşan Filipinler lideri, geçen hafta  ABD Savunma Bakanlığı'nın Asya ve Pasifikten Sorumlu Müsteşarı Randall Schriver'in yaptığı açıklamaya sert yanıt verdi.

Schriver, Filipinler'in Rusya'dan denizaltı ve diğer silahları satın alırken 'çok dikkatlice düşünmesi' gerektiğini söylemiş ve Rusya'dan silah satın almanın ABD ile Filipinler ilişkilerine zarar verebileceğini belirtmişti.

 

 

Duterte ise yanıtında " Neden? Diğer ülkeleri durduruyor musunuz? Bizi neden durduruyorsunuz? Bizi uyarıyorsunuz, siz kim oluyorsunuz da bizi uyarıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Schriver'i aynı ifadeleri yüzüne karşı kullanmaya da davet eden Duterte "Benimle bir forumda görüş. Ülkemin bir denizaltı almasına neden karşı olduğunu açıkla. Bana sebebini söyle, ben de kamuoyuna açıklayayım" dedi.

"Bir müttefikinize böyle mi davranmak istiyorsunuz? Ve hep sizinle birlikte olmamızı mı istiyorsunuz?" diyen Duterte fırsat bulursa ABD Başkanı Donald Trump'a da aynı soruları yönelteceğini belirtti.

'BÖLGEDE DENİZALTISI OLMAYAN BİR TEK BİZ VARIZ'

ABD'ye "Bizim geride kalmamızı mı istiyorsunuz?" diye seslenen Duterte "Vietnam'ın 7, Malezya'nın 2, Endonezya'nın ise 8 denizaltısı var. Bölgede bir tek bizim denizaltımız yok" diye konuştu.

Ancak Duterte bu denizaltıları ABD'ye ya da Çin'e karşı kullanma planları olmadığını da söyledi.

Moskova ve Manila geçen yıl askeri işbirliği anlaşması imzalamıştı. Moskova Filipinler'e cihatçılarla mücadeleye yardım için ücretsiz olarak 5.000 Kalaşnikof tüfeği göndermişti.

Duterte hükümeti Rusya'dan denizaltı, devriye gemisi, helikopter ve zırhlı araç satın almayı da planlıyor. 

YORUMLAR 8
  • manila 5 yıl önce Şikayet Et
    Dudertenin yarin ne soyleyecegi belli olmaz . her ne kadar Reisle tanismis olsada . daha cok Trumpla anlasmistir . ogleki Trump manila gorusmelerini extra bir gun uzatip Duderte ile vakit gecirmistir gecen sene . acaba Trump denizaltisi bile olmayan ve insan haklarinin hic oldugu bir ulke baskaniyla extra gunde ne yapti hmmmm
    Cevapla
  • yahya 5 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki 12 denialtının hepsi ikinci dünya savaşı artığı abd hibesi. dizel motorlu, suyun altında 12 saatten fazla kalamayan, sadece 2 yada 3 tanesi çalışır vaziyette olan hurda aletler. varmı var. işlev sıfır
    Cevapla
  • TÜRKÜM: 5 yıl önce Şikayet Et
    REİSSSS Dünyaya Örnek Oldu
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Kovboylar top tur filmlerde hep kizilderililerin tarafindaydim (ş.cakir) aynen.
    Cevapla
  • Kayseri 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp liler bu habere vay aslanim lider dedigin böyle olur diyor kendilerini yöneten rte yi görmüyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor