Dünyayı ayağa kaldıran idam kararı!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suudi Arabistan'ın Esra el Gamham adlı kadın aktivist için idam kararı verdiğini dünyaya duyurdu.

Dünyayı ayağa kaldıran idam kararı!
Dünyayı ayağa kaldıran idam kararı!
GİRİŞ 22.08.2018 21:14 GÜNCELLEME 22.08.2018 21:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Reuters haber ajansına konuşan HRW Ortadoğu direktörü Sarah Leah Whitson, "Bütün idamlar dehşet verici ancak aktivist Esra Gamham'ı infaz çabaları canavarca. Kendisi daha önce hiçbir şiddet eylemiyle suçlanmadı" dedi.

Londra merkezli Suudi insan hakları grubu ALQST ise, dini mahkemenin idam kararını hafta başında verdiğini bildiriyor. Riyad yönetimi, şimdiye kadar söz konusu kararla ilgili herhangi bir yorum yapmış değil.

Esra Gamham'a yöneltilen suçlama ise, bir protesto gösterisine katılmak. Ülkedeki öne çıkan Şii eylemcilerden biri olan Gamham, 2011 yılında Doğu Eyaleti'nde gösterileri başlatmakla suçlanıyor. Gamham, Aralık 2015'te kocasıyla birlikte evinden gözaltına alınmıştı.

Kadınlara araç kullanım izni, sinema salonlarının açılması gibi yeniliklere sahne olsa da Suudi Arabistan'da halihazırda siyasi parti kurmak ve protesto gösterileri yasak.

YORUMLAR 17
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Protesto etti diye kadın mı idam edilirmiş.Demekki çok korkuyorlar.Korkunun da ecele faydası yok.
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Protesto etti diye kadın mı idam edilirmiş.Demekki ondan çok korkuyorlar.Korkunun da ecele faydası yok.
    Cevapla
  • EAGLEEYE 66 5 yıl önce Şikayet Et
    abd usaklari sizi kadin birinimi oldurduku idam ediyosunuz siz kendinizi idam edin muslumanlar bangaleste ..suriyede...afganistanda cile cekiyor siz zevki sevadasiniz abd ve israilin usagi olmussunuz zalimlere karsi allah yeter bilesiniz
    Cevapla
  • Kadir tokadı 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlar kitapsizlar assalik insanlar kendi adamlarınizi fidye karşılığı birakirsiniz kaldiki bu masum kadının Ahi yerde mutlak kalmaz (işinize geldiği gibi şeriat yasanmaz satılmış kopekler)
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor