Papa'ya istifa çağrısı: 2013'ten beri biliyordu

İrlanda'ya üstü kapatılan 'utanç verici' suçların gölgesinde tarihi bir ziyaret yapan Papa'yı hedef alan Vatikan'ın eski Washington Büyükelçisi Başpiskopos Vigano, "Francis, örnek olmak için istifa etmek zorundaki ilk kişidir" dedi.

Papa'ya istifa çağrısı: 2013'ten beri biliyordu
Papa'ya istifa çağrısı: 2013'ten beri biliyordu
GİRİŞ 26.08.2018 14:58 GÜNCELLEME 26.08.2018 15:08
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Vatikan'ın eski Washington Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, 2013 yılında Papa Francis'e çocuk tacizi suçlamaları sebebiyle geçtiğimiz ay istifa eden Kardinal Theodore McCarrick hakkındaki iddiaları ilettiğini söyledi. Başpiskopos Vigano "Papa Francis en az 23 Haziran 2013'ten beri McCarrick'in seri bir tacizci olduğunu biliyordu." dedi.

Papa Francis'in İrlanda gezisi devam ederken Başpiskopos Carlo Maria Vigano, Amerikalı Ulusal Katolik Kayıdı isimli medya kuruluşuna 11 sayfalık bir mektup gönderdi. Vigano mektubunda Kardinal McCarrick ile ilgili seminer verdiği kişiler ve rütbe olarak altındaki rahiplerden gelen cinsel taciz iddialarını Papa Francis göreve gelir gelmez ilettiğini yazdı.

 

 

O dönemde Vatikan ABD Büyükelçisi olan Vigano, "Papa Francis, Kardinal McCarrick'in tacizlerini örtbas eden kardinal ve piskoposlara iyi örnek olmak için istifa etmek zorundaki ilk kişidir." dedi. Vigano mektubunda kilise kurumunda eşcinseller arası bir şebekenin var olduğunun da altını çizdi.

Vatikan yetkilileri Başpiskopos Vigano'nun iddialarına hemen yanıt vermeyi reddetti.

'RAHİP OLMAK İSTEYENLERİ SOYUP TACİZ EDİYORDU'

Papa Francis 28 Temmuz'da McCarick'in istifasını kabul etti. Eski Washington Başpiskoposu McCarick hakkında kilise tarafından yürütülen araştırmalarda cinsel taciz iddialarının asparagas olmadığı belirtilerek soruşturma başlatıldı. McCarick kilise tarihinde Kardinaller Koleji'nden istifa eden ilk kişi oldu. McCarick hakkındaki yargılama sonuçlanana kadar rahiplik sıfatını taşıyacak ancak hiçbir kamu görevi üstlenemeyecek.

The New York Times gazetesi kilise hiyerarşisinden isim vermeyen bir çok kişinin McCarick'in yıllardır rahip olmak isteyen kişileri soyarak onlara dokunup taciz ettiğinin bilindiğini söylediklerini yazdı. 20 Haziran'da McCarick Vatikan İskan Bakanlığındaki görevinden de alınmıştı.

Papa Francis İrlanda ziyaretinin ilk günü 25 Ağustos'da kiliselerdeki cinsel taciz ve tecavüzsuçlarını "iğrenç" olarak niteleyip zamanında gereken müdahalelerin yapılmamış olmasının bir "utanç kaynağı" olduğunu söyledi.

Papa Francis daha din görevlileri tarafından cinsel tacize uğramış sekiz kişiyle bir araya geldi. Mağdurlar, 90 dakikalık toplantıda Papa'nın taciz olaylarının örtbas edilmesini "insan dışkısına" benzeterek kınadığını aktardı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 22
  • yildiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilipte konusmayan din adami papa ahlaksizligin basi papalar bunlar orgut
    Cevapla
  • Çicek 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin insanlarımız yanlış yolda Allah akıl fikir versin amin doğru olanı yapsınlar çocukların hayatını mahfetmesinler papazlar
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Islâm geldi , hıristiyanlık bitti. Menfaat sürüsü ve müslüman düşmanı sefiller ortâda.
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    İslamda ruhbanlık olmamasının sebebi budur. İnsan fıtratını r3ddetmemeli evlilikten kaçmamalıdır sonra iştr böylr çoluğa çocuğa sarıyorlar
    Cevapla
  • din . 5 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlari sapik gosteren uygar cagdas insanciklar sapikligin dini imani olmadigini daha iyi anlar diye dusunuyorum .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!