İki ülke arasında önemli gelişme!

İran hacıları sorumlusu ve dini lider Ali Hamaney’in temsilcisi Ali Kadı Asker, İran ile Suudi Arabistan’ın bölgenin iki büyük devleti olduğunu ve sorunlarını müzakere yoluyla çözebileceklerini bildirdi.

İki ülke arasında önemli gelişme!
İki ülke arasında önemli gelişme!
GİRİŞ 27.08.2018 09:00 GÜNCELLEME 27.08.2018 09:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Mekke-i Mükerreme'de basın toplantısı düzenleyen Kadı Asker, hac münasebetiyle bir araya geldikleri Suudi Arabistanlı yetkililerle yapıcı ve faydalı görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Hamaney'in temsilcisi Asker, iki ülke yetkililerinin hac organizasyonu için bir araya gelmek zorunda kaldıklarına işaret ederek, siyasi sorunların çözümü için de görüşebileceklerini kaydetti.

 

 

Kadı Asker, ülkenin resmi ajansı İRNA'da yer alan açıklamasında, İran ve Suudi Arabistan'ın bölgenin iki büyük devleti olduğunu ve sorunlarını da müzakere yoluyla çözebileceklerini belirtti.

"Düşmanlık ve kin"in İran ve Suudi Arabistan'ı "bölgesel amaçlarına ulaştırmayacağına" değinen Kadı Asker, terör örgütü DEAŞ fitnesinin Ortadoğu'yu etkisi altına aldığı bir süreçte "daha büyük hedeflerin peşinden gidilmesi" ve komşu ülkelerle bölgesel bir birliğin kurulması gerektiğini savundu.

Kadı Asker, Suudlu yetkililerin, hac farizasını yerine getirmek için giden ziyaretçilere her sene daha iyi şartlar hazırladığını vurguladı. Hamaney'in temsilcisi Asker, Suudlu yetkililerin İranlı hacıların vizesinin verilmesi, ulaşım sorunlarının çözülmesi, gidiş-gelişlerin rahatlatılması ve diğer birçok konuda sağladığı kolaylığı buna örnek gösterdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • batmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    suudi hanedanı 200 yıldır ortadoğuda islama karşı verilen savaşın merkez üssüdür.bunu görmemek için kör olmak lazım.
    Cevapla
  • Ali güzel ışık 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanım diyenler kuran ve sünnete dönmedikce Allahın belası olan kafir ler bizleri köle gibi kullanmaktan vaz geçecek deģiller.tek çare kuran ve sünnete döndükten sonra cihat etmektir
    Cevapla
  • Celal 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardesler iranin Hic Güvenilir Bir Tarafi Yoktur Osmanlidan Bu Güne Kadar Türkiyenin Arkasindan Defalarca Cok is Cevirmistir Türkiye Düsmani Sudi Arabistanla Anlasmak icin Ellerinden Gelenk yapiyorlar.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan/ İsrail dümen suyuna giden Suudilerin kendilerine düşman olarak ezberlettirilen İran'la dalaştırılması yani emperyalistlerin değirmenine su taşıması üzücüdür.Ortadoğuda emperyalistler nasıl ki geçmişte "iranla Irakı 8 sene savaştırdılar ve bu dönemde göbek kaşıdılarsa", şimdide ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİ" devreye sokuyorlar ve "Sunni-Şii" çatışmasında Suudileri başta kullanarak "fitne fesat" hesapları yapılmaktadır....
    Cevapla
  • ceylan 5 yıl önce Şikayet Et
    ikiside güven vermiyor malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı