Afrika'da kurban bereketi

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) yurtdışı kurban organizasyonunda bu yıl 45 bin hisse keserek bir ilke imza attı. Organizasyon hakkında konuşan Mehmet Turan ‘‘Ümmetin omuzlarımıza yüklediği emanetleri teslim etmenin sevincini yaşadık’ dedi.

Afrika'da kurban bereketi
Afrika'da kurban bereketi
GİRİŞ 27.08.2018 07:21 GÜNCELLEME 27.08.2018 09:21

Kurban Bayramı dolayısıyla başta Afrika kıtası olmak üzere dünya da birçok noktaya Türkiye’den yardım ve kurbanlar gönderildi. Ülkemizi mazlum coğrafyalarda temsil eden kurumlardan biri de İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) oldu. Kurum, Kenya, Etiyopya, Somali, Gine başta olmak üzere toplamda 33 ülkeye ulaşmayı başardı.

Türkiye’nin Yardımları Adı İlk Kez Duyulan Kentlere Ulaştırıldı

 

 

Singida, İlengero ve İguguna belki de hiç duymadığımız isimlerdi. Bunlar Afrika’nın orta-doğu bölgesinde bulunan Tanzanya Cumhuriyeti’nin göbeğinde Müslümanların çoğunlukta yaşadığı şehirler. Bir avuç gönüllü sırtına yüklediği 6 bin hisselik vekalet kurbanı ile Afrika’nın bu bilinmeyen kentlerine doğru yola çıktı.

Hazırlıklar İDDEF tarafından günler, hatta haftalar öncesinden tamamlanmıştı. Tanzanya ekibi, İDDEF Proje Koordinatörü Ensar Küçükaltan'ın rehberliğinde Singada’ya ulaştı. Bayram arefesi Kurbanlık hayvanlar hazırlandı. Bayram arefesi Kurbanlık hayvanlar hazır hale getirildi. Bayram namazı sonrası başlayan ve 3 gün süren kesim işlemlerinde, toplamda 2535 küçükbaş, 408’de büyükbaş hayvan vekalet yoluyla kurban edildi.

Bölgedeki 3 farklı kentte kesilen 6 bin hisse kurban, bölge halkına dağıtıldı. Türkiye’den, yıllarca Batı ülkelerinin sömürüsü altında yaşamış olan insanlara uzatılan el karşılıksız kalmadı. Tüm kıta Afrika’sına dağılan gönüllüler ülkemize binlerce mazlumun duaları ve emanetleri teslim etmenin sevinciyle döndü. 

‘Ümmetin Emanetlerini Teslim Etmenin Sevincni Yaşadık’

Kurban seferberliğine dair açıklamalarda bulunan İDDEF İcra Kurulu Başkanı Mehmet Turan, ‘‘Kurban Bayramı’ndan 3-4 gün önce ekiplerimiz ülke ve bölgelere gitti. Daha önceden planladığımız bu önemli ve büyük organizasyonu saha ekiplerimizin üstün gayreti ile gerçekleştirmiş olduk. Bu mazlum ve mağdur coğrafyalarda sadece ve sadece kurban kesmedik, bir takım hediyeler takdim etmedik. Gönül coğrafyamıza ümmetin bize yüklemiş olduğu bu emanetleri hakkıyla teslim ve temsil etmenin sevincini yaşadık. Bu bize daha nice organizasyonlar ve omuzlanacağımız yüklerde de buluşacağımızın ayinesi oldu. Cenab-ı Hak (c.c) bizleri görevlerimizi hakkıyla, layıkıyla yerine getirenlerden eylesin’’ İfadelerini kullandı.   

45 Bin Hisse İle Rekor Tazeledi

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) yurtdışı kurban organizasyonlarına 2010 yılında başladı. Her geçen yıl üzerine koyarak büyüyen kurum, bu yıl bir ilke imza attı.  Yurtdışı Kurban Organizasyonu çerçevesinde 33 ülke de toplamda 45 bin hisse vekâletle kurban kesimini gerçekleştirdi. Kesilen kurban ümmet coğrafyasında yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine dağıtıldı. İDDEF geçtiğimiz yıl yurtdışı kurban organizasyonlarında ise 33 ülkede kestiği 30 bin hisse kurbanı yaklaşık 1,5 milyon Müslüman’a ulaştırmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı