BM kararını açıkladı! İlk yaptırımlar gelmeye başladı

Birleşmiş Milletler, Arakanlı Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalmadı. Yapılan açıklamada uygulamaların soykırım olduğu vurgulanıp Myanmar yönetiminin yargılanması gerektiği belirtildi. Myanmar Genelkurmay Başkanı ve diğer generallerin yargı önüne çıkarılmasını isteyen BM, uluslararası topluma da yaptırım ve ambargo çağrısı yaptı. Dakikalar sonra sosyal medya devi Facebook ve Instagram, Myanmar ordusunun tepesindeki isimlerin ve resmi hesabın yasaklandığını açıkladı.

BM kararını açıkladı! İlk yaptırımlar gelmeye başladı
BM kararını açıkladı! İlk yaptırımlar gelmeye başladı
GİRİŞ 27.08.2018 13:37 GÜNCELLEME 27.08.2018 13:40
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler, Myanmar'da generallerin, Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım suçu işledikleri gerekçesiyle UCM'de yargılanmasını istedi.

"PEK ÇOK ÜST DÜZEY GENERAL SOYKIRIM YAPIYOR

BM, Myanmar'ın Kaçin ve Şan eyaletinde işlenen insanlığa karşı suç ve savaş suçlarının araştırılması ve sorumluların soruşturulmasını istedi. Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ve pek çok üst düzey generalin Arakanlı Müslümanlara soykırım yaptığı belirtildi.

 

 

FACEBOOK YASAKLADI

Sosyal medya devi Facebook ile Instagram, BM açıklamasından dakikalar sonra Myanmar ordusunun hesaplarını dondurdu. Yasaklanan 20 hesap arasında Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ile ordu televizyonu da var.

Myanmar ordusunun operasyonları, bir yıl önce 25 Ağustos tarihinde başlamıştı. Binlerce Müslümanın öldürüldüğü operasyonlarda, yakılan köyler haritadan silinmişti.

Ordunun saldırılarından kaçan 1 milyona yakın Arakanlı Müslüman, komşu ülke Bangladeş'e sığındı, sınırdaki nehirde onlarcası boğuldu.

Bangladeş'te hayata tutunmaya çalışan onbinlerce Arakanlı Müslüman, operasyonun yıldönümünde dev bir protesto gösterisi düzenlemişti.  'Dünyanın en büyük mülteci kampında' "Bir daha asla" pankartı açan sığınmacılar, adalet talep etmişti.

YORUMLAR 33
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    1 Leş miş milletler. İslâm onlarda mide bulantısı yapıyor. İnanmayan Bosna,Qrak,Libya, Suriye, Afganistan a baksın.
    Cevapla
  • Hava 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın adaleti büyük elbet birgun tecelli edecek bizim müslüman karseslerimı için içimiz yandı yüreğimiz acıdı rabbimde onların yüreklerini yaksın kahru perişan etsin ins
    Cevapla
  • MİRALAY 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin generalleri suçluyorlar hükümet ya da devleti değil. bu yargılama işinide yılan hikayesine dönderecekler. belki 10 - 20 yıl sonra göstermelik bir mahkemeye çıkarıp mahkum edeceklar ama yaşlı olsuğu için salacaklar. dostlar alışverişte görsün. çünkü ölen müslüman. yargılayanların en çok istediği şey yargılananların yaptıklarıdır.
    Cevapla
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolası BM şimdiye kadar neredeydi? Binlerce masum Müslüman katledildikten sonra mı görebildi bu vahşeti?
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bm Arakan' da Müslüman kalmayınca mı yaptırım uyguluyor?... Ne yapacaklar acaba Myanmar ordusuna küsecekler mi?.. Ölenler Müslüman olduğu sürece bundan fazlasını yapmazlar bu kefereler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'