Hedefindeki yeni ülke! Saldırı başlattı

ABD Başkanı Donald Trump Çin'i, 2016 başkanlık seçiminde rakibi Demokrat aday Hillary Clinton'ın e-posta hesabına yasadışı yollarla girmekle suçladı ancak hiçbir kanıt göstermedi.

Hedefindeki yeni ülke! Saldırı başlattı
Hedefindeki yeni ülke! Saldırı başlattı
GİRİŞ 29.08.2018 12:07 GÜNCELLEME 29.08.2018 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trump bugün Twitter mesajında, "Hillary Clinton'un, çoğu gizli bilgi olan e-postaları Çintarafından (yasadışı olarak) ele geçirilmiş. Artık bundan sonraki adım Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) ve Adalet Bakanlığına (DOJ) düşüyor yoksa bu kurumların şimdiye kadar yaptıkları hatalardan sonra ... hiçbir inandırıcılıkları kalmayacak" dedi.

Trump Salı günü daha önce şöyle bir Twitter mesajı atmıştı: "Çin, Hillary Clinton'ın özel e-posta server'ına girmiş.  Sakın Rusya olmasın? (Şaka, şaka). Acaba FBI ve DOJ bu konuyla ilgileniyor mu? Aslında bu çok önemli bir haber. Acaba çok gizi bilgi var mıydı?"

 

 

Temmuz ayında ABD büyük jürisi, Clinton ve Demokrat Parti'nin bilgisayarlarına girdikleri gerekçesiyle 12 Rus görevli hakkında suçlama getirmişti. Adalet bakanlığının atadığı özel danışman Robert Mueller, Rusya'nın 2016 seçim kampanyasında nasıl bir rol oynadığını ve Cumhuriyetçi aday Trump'ın Moskova ile işbirliği yapıp yapmadığını soruşturuyor.

Trump geçen yıl Nisan ayında, Çin'in başkanlık seçimlerine müdahale amacıyla Demokrat Parti yetkililerinin e-postalarına girmiş olabileceğini söylemiş, o zaman da bu suçlama için herhangi bir kanıt göstermemişti.

YORUMLAR 1
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    ISIRGAN otu gibi önüne geni daliyor. Birileri cikip isirganlari bicmezse, dünyanin isi bayagi bir zor olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi