BM'den flaş açıklama: Türkiye'ye zaman tanıyın

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye özel temsilcisi Steffan de Mistura'dan İdlib uyarısı geldi. Mistura Türkiye, Rusya ve İran'a İdlib'de büyük bir askeri çatışmayı önlemek için daha fazla zaman verilmesi gerektiğini söyledi.

BM'den flaş açıklama: Türkiye'ye zaman tanıyın
BM'den flaş açıklama: Türkiye'ye zaman tanıyın
GİRİŞ 30.08.2018 14:18 GÜNCELLEME 30.08.2018 15:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye özel temsilcisi Steffan de Mistura, İdlib'de büyük bir fırtınanın yaklaşmakta olduğu uyarısında bulundu. Mistura yaklaşan çatışmanın, İdlib'in hatta Suriye'nin sınırlarının dışına taşma potansiyeli taşıdığına dikkat çekti.

BM Suriye özel temsilcisi Mistura, Birleşmiş Milletler tahminlerine göre, İdlib'de yaklaşık 10 bin El Nusra ve El Kaide "teröristi" bulunduğunu hatırlattı. Mistura kimyasal silah kullanımının önlenmesinin hayati önemde olduğuna vurgu yaptı.

 

 

Hem Esed rejiminin hem El Nusra'nın elinde klor gazı bulunduğunu belirtti. Sivillerin İdlib'i terk etmesi için insani koridor açılması çağrısı yaptı.

Aynı dakikalarda Kremlin'den de İdlib açıklaması geldi. Kremlin "terörist yuvası" olarak nitelediği İdlib'de harekete geçilmemesinin riskli olacağını ifade etti.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 11
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayı senden iyi teröristmi olur adamın ülkesine geliyor yurdundan yuvasından ediyorsun.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    BM caniniz cehenneme
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Simdiki multeciler .kritik .karisik ..bunlari .da almanya veya baska ulkelere gonderin
    Cevapla
  • zor iş.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakınca... devlet yönetmek zor iş Reis kurtlarla dans ediyor Rusya ABD albirini vur ötekine eli kanlı hepsi... Abdülhamit dönemi gibi bir karmaşa dünya büyük bir savaşa gebe o günkü gibi umarım bu sefer tersi olur 3 asırda elimizde bu vatan ve 100 parça Islam dünyasi kaldi. Doların artışından keyif alan bir kitle var adam hain olmuş muhalif sanıyor kendini... Yol uzun yol çetin kervanda hain, gafil dolu. Ya Rab nasıl çıkar bu karanlık aydinlığa.
    Cevapla
  • Cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye avrupa sınırlarını acmali
    Cevapla
  • Baybars 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.Türkiye abd ile ekonomik sıkıntı nedeniyle gelebilecek büyük miktardaki mülteciye bakamaz.Bu mülteci akını oldugu taktirde hiç vakit kaybetmeden mültecilere avrupa kapıları açılmalı bunda kesinlikle tereddüt edilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu