New York'un adını değiştirdiler, ortalık karıştı

ABD'nin New York kentinin adının Snapchat gibi popüler uygulamalardaki haritalarda "Jewtropolis (Yahudi kenti)" olarak değiştirildiği ortaya çıktı.

New York'un adını değiştirdiler, ortalık karıştı
New York'un adını değiştirdiler, ortalık karıştı
GİRİŞ 31.08.2018 00:44 GÜNCELLEME 31.08.2018 00:45
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

New York Times'ın haberine göre, Snapchat, Citi Bike, StreetEasy gibi popüler uygulamalarda New York'un adının bu sabah itibarıyla "Jewtropolis" olarak değiştirildiği görüldü.

'ÇİRKİN HATA'

Söz konusu uygulamalar için entegre harita hizmeti veren Mapbox şirketinin yöneticisi Eric Gundersen yaptığı açıklamada bu aksiliğin "bir hatanın en çirkin türü" olduğunu belirtti. 

 


BİR SAAT İÇİNDE DÜZELTİLDİ

Uygulamada günde birçok kez düzenleme yapıldığını belirten Gunderson, bu düzenlemelerin yayınlanmadan önce insanlar tarafından gözden geçirildiğini, bu kişilerden birinin New York için "Jewtropolis" düzenlemesi yaptığını belirtti. 

Söz konusu hatanın bir saat içinde fark edilip düzeltildiğini, konunun soruşturulduğunu belirten Gunderson, "Çevrimiçi ortamlarda nefret söylemi olması korkunç. İnternet güvenli bir yer olmalı." ifadesini kullandı.

New York isminin değiştiğini fark eden birçok sosyal medya kullanıcısı ise ekran görüntüsü alarak tepkilerini yaptıkları paylaşımda dile getirdi. 

YORUMLAR 41
  • abc 5 yıl önce Şikayet Et
    doğru yazmışlar, 11 Eylülde ikiz kulelerde ölen Yahudi olmayışından bunu anlamak için Alim olmaya gerek yok :)
    Cevapla
  • Cabbar Oglan 5 yıl önce Şikayet Et
    snapcat kullanmayın, yahudi olduğunu kanıtladı.
    Cevapla
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyor ki; bu kadar tepki olmasaydı Jewtropolis olarak devam edecekti. Ancak yakın zamanda bu isim değişikliği mutlaka olacak... Alıştırma turları başladı, alışsanız iyi olur diyor...
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalilar yavas yavas uyaniyorlar ama cok rahat hayat yasadiklari icin hep yarina itiyorlar. Bunlar savas ve aclik görse onlarin hepsi Almanlar gibi kovarlar
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadin ordan olacak ama milletin tepkisini ölçerek bir baktınız değilmi ucundan. Şimdi görenler aralarında konuşacaklar dedikodu yayılacak. Sonra normal birşeymiş gibi gülünüp geçilecek. Bir kaç yıl sonra ortak isim yaşanabilir şehir adı altında newyork’a bir soyad koyacaksınız. Onun harfleri içinde yahudi kendi manası taşıyacak ve bilinç altına yerleştirilecek. Normal miş gibi hayat devam edecek. AKIL oyunları, subminal mesaj.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında