Gözü dönmüş durumda: Her şeylerini yok edelim

İsrail'in aşırı sağcı Eğitim Bakanı Naftali Bennett, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’ni kontrol eden Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın lider kadrosunun tasfiye, füze kapasitesinin imha ve silah gücünün yok edilmesi çağrısında bulundu.

Gözü dönmüş durumda: Her şeylerini yok edelim
Gözü dönmüş durumda: Her şeylerini yok edelim
GİRİŞ 31.08.2018 17:59 GÜNCELLEME 31.08.2018 17:59
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İsrail’in Maariv gazetesine göre, Eğitim Bakanı ve HaBayt HaYahudi Partisi (Yahudi Evi) lideri Bennett, "Hamas’ın lider kadrosunu tasfiye ve füze üretme kapasitesini yok etmemiz lazım" dediği belirtildi.

İsrailli Bakan Bennett, İsrail’in Hamas’ın işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan milletvekillerini tutuklama ve liderlerine suikast yapma yöntemine işaret ederek, "Tıpkı Yahuda ve Samara'da (Talmudik Batı Şeria) yaptığımız gibi Hamas’ın lider kadrosunun yok edilmesini destekliyorum" ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki Batı Şeria’daki ‘atmosfere’ işaret eden Bennett, "Neden bize oradan ateş açmıyorlar? Çünkü İsrail ordusu orada başlarını kaldırmalarına izin vermiyor. Ancak bu sadece tek bir tarafta. Dolayısıyla Hamas’ın yükselmesi engellenmelidir" dedi.

Bennett, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar’ın İsrail’in Gazze’ye saldırması durumunda füzelerle sürekli karşılık vereceği yönündeki açıklamalarına ise, "Sinvar’ın sözleri beni heyecanlandırmıyor. Bizim sorumluluğumuz Hamas'ın bize dokunma gücünü kökünden sökmektir" ifadelerini kullandı.

Hamas’ın silahsızlandırılması çağrısını yineleyen Bennett, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ı eleştirerek şunları söyledi: "Onun vizyonu, eğer doğru anladıysam, Gazze'deki insanları Hamas'ı devirmeye ikna etmedir. Ancak bu gerçekçi değil."

SAVUNMA BAKANI DA TEHDİT ETMİŞTİ

İsrail Savunma Bakanı Liberman, yaklaşık iki hafta önce abluka altındaki Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın otoritesini, bölgede yaşayan halkı harekete geçirerek yıkma tehdidinde bulunmuştu. Liberman bir İsrail gazetesine verdiği mülakatta, "Gazze'deki Hamas yönetimini devirmek için iki seçenek var: Ya birçok askeri kurban vererek Gazze'yi işgal etmek ya da orada bir 'Arap Baharı' havası yaratmak" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • aaaas 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he...
    Cevapla
  • Nefret 5 yıl önce Şikayet Et
    Nefretimiz sizinledir. Zaman meselesi. O bőlge baştan aşağı huzura kavuşacak.
    Cevapla
  • asa 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar mi mazlum millet...kanimca insanligin imtihan vesilesi.....dunun mazlumu bugunun zalimi
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz yahudiler ikinci dünya savasinda cok cektiniz baskasina aynisini cektirmeyin
    Cevapla
  • az kaldı 5 yıl önce Şikayet Et
    tarihde yeriniz bile olmayacak...katil it sürüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!