Almanya'dan olay itiraf: Silkelenmeliyiz

Almanya'nın Chemnitz kentinde geçtiğimiz hafta başlayan olaylarda bıçakla yaralanan kişinin daha sonra hastanede ölmesi üzerine, ırkçılar bir haftadır Chemnitz kentini eylemleriyle yaşanmaz hale getirdi. Irkçılar ve onlara karşı gösteride bulunan sol gruplar arasında yaşanan kavgalarda yaralanmalar meydana geldi.

Almanya'dan olay itiraf: Silkelenmeliyiz
Almanya'dan olay itiraf: Silkelenmeliyiz
GİRİŞ 03.09.2018 12:47 GÜNCELLEME 03.09.2018 12:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanların konu ırkçılıkla ve demokrasi için savaşmaya geldiğinde çok tembel olduğunu söyledi. Aşırı sağcı 4500 kişinin Chemnitz'deki gösterisinin ardından açıklamada bulunan Maas, "Silkelenip konuşmalıyız. Bizim neslimize özgürlük, hukukun üstünlüğü ve demokrasi hediye diye verildi. Bizler onun için savaşmadık şimdi onu çok garanti görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Aralarında şiddet yanlısı holiganların da bulunduğu göstericiler "Halk biziz", "Direniş", "Yalancı basın" ve "Hainler" şeklinde sloganlar atmış, bazı gazeteciler, göstericilerin kendilerine saldırdığını sosyal medyadan paylaşmıştı.

 

 

Chemnitz kentinde 25 Ağustos gecesi çıkan ve farklı milletlerden yaklaşık 10 kişinin karıştığı bıçaklı kavgada 35 yaşındaki Alman öldürülmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Bunun üzerine pazar günü aşırı sağcılar sokağa çıkarak göçmen ve mültecilere saldırmıştı.

Pazartesi günü de öldürülen kişiyi anmak için "Pro Chemnitz" oluşumunun düzenlediği gösteride çıkan olaylarda 2'si polis 20 kişi yaralanmış, "Hitler selamı" vermekten dolayı da 10 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

YORUMLAR 8
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    BERLIN rumuz lu arkadas yorumun yanlis yersiz ve gereksiz olmus bizde bu ülkede yasiyan türkleriz lakin ya sen kimligi kaybetemis in alman lasmisin yada olaylarin farkinda olmayan bir kör sün ALMANYA TÜRKIYE hic bir zaman dost olmadi özellikle alman tarafi dost olan her zaman TÜRKIYE oldu ama almanlar bunu suistimal etti dostluk adi altinda pkk yi besledi fetö yü beslediler olan bu kör isen göz lerini acmaya yeter sanirim bu kisa bilgi
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya icindeki Nazileri kendisi temizlemesi lazim alman halki nazilere haddini bildirmeli ama nerde hep destek lediler almanya hep böyleydi hepde böyle kalacak almanlar kendilerinden baskasini sevmez kin nefret dolu hasta irk düzelmez kendilerine hic suclu görmezler hep baskalari suclu yazdiklarimi okuyorlar bakalim basima ne gelecek yillarca sustum artik sus mayacam
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tembel deyilsiniz destekliyorsunuz konu yabanciysa hatta daha cok calisiyorsunuz
    Cevapla
  • Barbar 5 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık sizin genetiğnizde var işte kimseye şirin görünmeye çalışmayın. Almanların gerçek yüzünü göstermeleri için bir kıvılcım dahi yeter.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Media hitler genclerini destekledi polis bir sey yapmiyor yakalamadan saliyor 45 senedeir yasiyoruz görüyoruz yabancilara yaptirimlarla biktirmaya calisiyor devlet daireleri Saldirilara göz yumuyorlar Allah yardimcimiz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!