Peş peşe İdlib uyarısı geldi: Yıkıcı olabilir!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini İdlib'deki son durumla ilgili peş peşe uyarılarda bulundu.

Peş peşe İdlib uyarısı geldi: Yıkıcı olabilir!
Peş peşe İdlib uyarısı geldi: Yıkıcı olabilir!
GİRİŞ 03.09.2018 13:24 GÜNCELLEME 03.09.2018 13:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, İdlib'deki sorunun çözümünün kolay olmayacağına işaret ederek, "İdlib Suriye devleti muhaliflerinin son mevzisi olma yönünden en karmaşık konularından biridir. " ifadelerini kullandı. İran yönetiminin Esed rejimine destek vermeye devam edeceğini kaydeden Kasımi, Suriye rejiminin İdlib'deki kararlılığına dikkati çekti. 

YIKICI SONUÇLAR DOĞURABİLİR

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini,AB Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı açılış konuşmasında, Suriye’de savaşın henüz bitmediğini belirterek “İdlib’e olası bir saldırı zaten yeterince acı çekmiş halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Şu haftalarda bunu engellemek için elimizden geleni yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Ortadoğu'daki bir diğer sorun olan İsrail-Filistin gerginliğinin de arttığına ve iki devletli çözüme ulaşmanın gittikçe zorlaştığına dikkati çeken Mogherini, “Tüm dünya, kaos anına doğru ilerliyor ancak burada sorulması gereken soru, bu sadece 'anlık' mı, yoksa uzun dönemli bir trend mi?” ifadelerini kullandı.

Suriye'de muhaliflerin son kalesi İdlib'de 4 milyona yakın sivil, Esed rejimi ve destekçilerinin olası operasyonundan endişe duyuyor. Stratejik konumdaki İdlib'de yaşanabilecek herhangi bir çatışmanın, Türkiye ve Avrupa'ya büyük bir göç dalgasını tetiklemesi ihtimali bulunuyor.

YORUMLAR 3
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu iranmi soyluyor ne isi vardi suruyede irakta neden irana gitmiyorda turkiyeye geliyorlar multeciler sorun irananda rusyada esad de sorumlu bu iste
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet şu anda Dünyanın göbeğine çomak soktular hertaraf bulanık her an bir yerlerde şavaş patlak vere bilir artık Dünyada hiçbir ülke güvende değil
    Cevapla
  • İNANÇ 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın dediği olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler