ABD ve Japonya'yı aynı anda vurdu! 25 yılın...

Küresel ısınmanın etkisini artırmasıyla birlikte doğa ve iklim olayları daha şiddetli ve sık yaşanmaya başladı. Bunun son örneği, Japonya ve ABD'yi aynı anda vuran kasırgalar. Japonya tarihinin son 25 yıldaki en şiddetli tayfunu Jebi, ülkede etkisini artırmaya başladı, 300.000 bin kişinin tahliye edilme süreci başladı.

ABD ve Japonya'yı aynı anda vurdu! 25 yılın...
ABD ve Japonya'yı aynı anda vurdu! 25 yılın...
GİRİŞ 04.09.2018 11:29 GÜNCELLEME 04.09.2018 11:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tayfunlar ve kasırgalar Amerika Birleşik Devletleri ile Japonya’yı etkisi altına aldı. Son 25 yılda Japonya’yı vuran en şiddetli tayfun olarak kabul edilen "Jebi" ülkenin batısında etkili olmaya başladı. Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur nedeniyle yaklaşık 300 bin kişi bölgeden tahliye edilmeye başlandı. Birçok tren seferi askıya alınırken yaklaşık 650 uçuş da iptal edildi.

Shikoku adasına ulaşan tayfunun ülkenin en büyük adası konumunda bulunan Honshu'da oldukça etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları Shikoku'nun bir bölümünde 160 km hızla esen rüzgarların gün boyunca 216 km hıza ulaşabileceğini belirtiyor. Jebi Tayfunu’nun etkili olduğu Japonya’nın batısı geçtiğimiz Temmuz’da da sel baskınlarına toprak kaymalarına sahne olmuştu. Yaşanan felakette 220 kişi hayatını kaybetmişti. Jebi Tayfunu Asya kıtasını bu sene vuran 21. doğa felaketi olma özelliğine sahip.

 

 

ABD’NİN GÜNEYDOĞUSU GORDON FIRTINASI ETKİSİ ALTINDA

Öte yandan ABD'de Gordon fırtınasıyla mücadele ediyor. Ulusal Kasırga Merkezi, ülkenin güneydoğusunda yer alan Florida eyaletinde şiddetli rüzgar ve yağmurla etkili olan Gordon'un, eyaletin batı kıyı şeridine salı akşamı ulaştığında etkisini artıracağı uyarısında bulundu.

Saatte 80 km hızla esen fırtına nedeniyle Miami bölgesinde birçok plaj kapatıldı. Fırtınanın New Orelans, Luisiana ve Mississippi eyaletlerinde etkili olması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi paramparça ederr inşallah.
    Cevapla
  • abdulhamid 5 yıl önce Şikayet Et
    felaketiniz bol olsun
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee siz masumların Filistin de ölüme sürüklediniz ırağa girip kafanıza göre masum öldürdünüz Afganistan da öyle yaptınız suriyede de aynı sını yapıyorsunuz sizin cezanız büyük bu sebepten çekeceksiniz hem bu dünyada hem öbür dünyada çekersiniz sizin papazlarınız bile hiiic ses çıkarmıyolar bu vahşete sözde. Onlarda inanıyorlar allaha ama iş doğruyu söylemeye gelince ses yok
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin başına ni böyle felaketler geliyor aceba nemki suriyede 500 bin savunmasız insan öldü afganistan-filistin-afrika derken 4-5 milyon insanın ölümünde parmağı olan o şehitlerin ahı öyle bir çıkarki abd sen daha dur
    Cevapla
  • Dursun 5 yıl önce Şikayet Et
    Beter ol Amerika , İnşallah tayfunlar bütün şehirlerini yıkar, doların da beş kuruş etmez.
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    önceden ediyomuydu ki şimdi etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi