Sesler Türkiye'den duyuluyor... Saldırıya geçtiler

İngiliz haber ajansı Reuters, dün Rus savaş uçaklarının saldırısına destek veren rejim güçlerinin, bugün İdlib bölgesini topçu atışlarıyla vurmaya başladığını duyurdu. Esed rejiminin İdlib kırsalındaki, Kirbet, El Ghab, Havaş, El Nakus ve Hiş köylerini top atışıyla bombaladı. Rejimin Hama kentini de vurduğu kaydedildi.

Sesler Türkiye'den duyuluyor... Saldırıya geçtiler
Sesler Türkiye'den duyuluyor... Saldırıya geçtiler
GİRİŞ 05.09.2018 11:11 GÜNCELLEME 05.09.2018 12:45
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Dün Rusya'ya ait savaş uçakları, 22 günlük aranın ardından İdlib'e yönelik hava saldırısı düzenlemeye başlamıştı. 

İngiliz haber ajansı Reuters, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberinde, bugün muhaliflerin harekata hazırlandığı sırada, İdlib'e füzeler düştüğünü, rejim ordusunun da İdlib bölgesini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyurdu.

KÖPRÜ HAVAYA UÇURULDU

Muhalifler ordunun taarruza başlama ihtimaline karşılık tedbir olarak bir köprüyü havaya uçurdu.

SESLER TÜRKİYE'DEN DE DUYULUYOR

Suriye’nin İdlib kentinde belirlenen hedefleri vuran Rus savaş uçaklarının sesi, Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine bağlı köylerinden de duyuldu. Yüksekte olan sınır köylerinden ise atılan bombaların çıkardığı toz bulutları görüldü.

 

RUSYA DIŞİŞLERİ: RUSYA HEDEFİ BELLİ OPERASYONLAR YAPIYOR

Rusya Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Suriye'deki durum İdlib sorunu çözülmeden normalleşemez. Rusya İdlib'de hedefi belli operasyonlar yapıyor. Suriye'deki duruma ilişkin ABD ile teması sürdürüyoruz" denildi.

KATLİAM ENDİŞESİ

Dün Rus savaş uçakları tarafından başlatılan ve Esed'in bugün karadan topçu atışları ile desteklediği saldırı ile bölgede katliam yapılmasından endişe ediliyor.

Dünden bugüne yapılan saldırılar kent merkezinin çevresine yapıldı. İdlib kent merkezine ise şu ana kadar bir saldırı girişimi olmadı.

Dün yapılan saldırılarda 5'i çocuk 9 sivil hayatını kaybetmişti.

4 MİLYONA YAKIN SURİYELİ SINIRDA

İdlib konusunun, 7 Eylül'de Tahran'da gerçekleştirilecek üçlü zirvede (Türkiye-Rusya-İran) masaya yatırılacak.

Bölgede silahlı muhaliflerin yanı sıra, 4 milyona yakın sivil bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 51
  • SURIYE 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar önceden Söylemiştim Amerika Esad YPG Teröristlerle RUSYA birlikte Idlipteki Türkmenlere Araplara saldırıyorlar Sünni Katliamı Yapıyorlar Amerika önceden Türkiyede Doların yükselmesini istiyor çünkü 3 Milyon Suriyeliyi Arap Türkmeni Türkiyeye Göç etmeye Zorlayacaklar ve Ekonomik yönden Turkiyeyi Yıkmak istiyorlar zaten Amerika Doların yükselmesini bu yüzden istiyor Türkiye Münbicteki Teröristlere Saldırdıktan Sonra idlibe Türk Askeri Girmeli bunun Sonu 3 Dünya Savaşına Mehlulu Kübraya Gidiyor Tarihte önceden Bizim olan Toprakları Munbic Musul Kerkük idlip Kudüs Geri Alacaz
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Millette ne yorum yapacağını şaşırdı. İdlibe saldırıda Kim dost kim düşman belirsiz oldu. Rusya kimi bombalıyor? Abd neden karşı çıkıyor? Esed abd ye mi yoksa Rusya ya mı yardım ediyor? Demedi demeyin Türkiye Rusya Abd ve Suriye bu suriye işlerinde sonunda ortak hareket ederler
    Cevapla
  • zehra 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi de idlib tekiler terörist değil ki hatta terörist olan deaş a karşı savaşıyorlar Türkiye nin idlib i savunması gerek
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    COK GÜCLÜ DEVLETLER Fakirin zayifin tepesine bomba atan coluk cocuk demeden katleden COOOK GÜCLÜ milletler.YIGIT OLAN DEVLET VARSA GÜCLÜNÜN TEPESINE Atsin bombayi .
    Cevapla
  • sınır benim 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim 4 milyonla sinirimiz var, ne istersek yapmaya hakkımız var. o bombalayanlar mı yardım edecek Türkiye'ye? bugüne kadar Türkiye'deki 3 milyon Suriyeli için ne yapmışlar? kendilerinin sınırları bile yok. kafasına estiği gibi Türkiye'nin üzerine yük yigmaya hiçbir kimsenin hakkı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu