Netanyahu'yu çılgına çeviren Filistin kararı!

İsrail yönetimi, Paraguay'ın İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'ten Tel Aviv'e taşıyacağını açıklamasının ardından Paraguay'daki büyükelçiliğini kapatma kararı aldı. Filistin Dışişleri Bakanlığı da, Paraguay'ın bu kararının ardından Paraguay’da büyükelçilik açma kararı aldı.

Netanyahu'yu çılgına çeviren Filistin kararı!
Netanyahu'yu çılgına çeviren Filistin kararı!
GİRİŞ 06.09.2018 10:02 GÜNCELLEME 06.09.2018 10:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Paraguay'ın büyükelçiliğini tekrar Kudüs'ten Tel Aviv'e taşıyacağını duyurmasının ardından İsrail'in Paraguay büyükelçiliğini kapatacağı ve büyükelçinin istişare için İsrail'e geri çağrılacağı belirtildi.

Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni bugün yaptığı açıklamada, mayıs ayında Kudüs'e taşınan İsrail'deki büyükelçiliklerinin yeniden başkent Tel Aviv'e alınacağını belirterek, "Paraguay, Ortadoğu'da geniş, adil ve kalıcı bir barış sağlamak için bölgesel diplomatik çabaların yoğunlaşmasına katkıda bulunmak istiyor" demişti.

 

 

NETANYAHU ÇILGINA DÖNDÜ: TALİMAT VERDİM

Paraguay'ın kararından sonra çılgına dönen Netanyahu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden İbranice bir mesaj paylaştı. Paraguay'a karşı talimat veren İsrail Başbakanı, "Dışişleri Bakanlığına Paraguay'daki İsrail büyükelçiliğini kapatma talimatını verdim. İsrail, iki ülke arasındaki ilişkileri baltalayacak olan Paraguay'ın kararını büyük bir şiddetle karşıladı" dedi.

KUDÜS'E TAŞINAN ELÇİLİK BİNASININ AÇILIŞ TÖRENİNE NETANYAHU'DA KATILMIŞTI

Paraguay, ABD ve Guatemala'nın ardından 21 Mayıs'ta Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştı. Açılış törenine, eski Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da katılmıştı.

FİLİSTİN PARAGUAY'DA ELÇİLİK AÇIYOR

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, Paraguay'ın İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'ten Tel Aviv'e taşıma kararı almasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatı üzerine başkent Asuncion’da büyükelçilik açılacağını duyurdu.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Devleti’nin Paraguay’ın İsrail büyükelçiliğini yeniden Kudüs'ten Tel Aviv'e taşıma kararını takdir ettiğini vurgulayarak, Filistin büyükelçiliğinin "derhal" Paraguay’da açılacağını kaydetti.

Maliki açıklamasında, birçok ülkeye "bu ilkesel duruşundan" dolayı Paraguay’da büyükelçilik açma çağrısı yaparak, Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni ile birlikte Filistin büyükelçiliğinin açılması için durum değerlendirmesi yapacağını ifade etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Çıkar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir cikari vardi israilden malum bu israil kucik abd ne sozunde durur nede haysiyetli davranir. Demekki okiz oldi ortaklik bozildi..
    Cevapla
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    bi toplum kendini degistirmedikce Allah da degistirmez diyor. Artik toplum ve de birey olarak islamin özü sözü ve rehberi olan kurani kerime dönmemiz gerekiyor. mezhep ve milliyetcilik ve beser ideolojilerini atalim. Allah bizi islah etsin Allah bizi afetsin öldürülen sivillere cocuklara aglamakla olmuyor. siyon cetelerini yok etmenin tek yolu Allahin ipini kopmazcasina sarilmak bir olmazsak gidecegiz tek tek.
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye neden halen acik tutuyor.ihtiyac varsa ingilizler araci olur konsolosa gerek yok elcilige de gerek yok onlarin türk topraklarinda
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs'te boşalttığı binayı hemen Filistin büyükelçiliği olarak tanımlayıp devam etsin.
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail in kaçınılmaz çöküşü ve yok oluşu başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu