Esed ve Rusya tekrar saldırdı, Avrupa tehdit etti!

Rejime bağlı birlikler İdlib ilinin güneyine düzenlediği topçu saldırılarında bir sivil yaşamını yitirdi, iki sivil yaralandı. Rusya'ya ait 3 savaş uçağı da Hama'nın kuzeyine hava saldırısı düzenledi. Fransa'da, İdlib'de kimyasal silah kullanılması halinde, Suriye'deki hedefleri vurmaya hazır olduklarını duyurdu.

Esed ve Rusya tekrar saldırdı, Avrupa tehdit etti!
Esed ve Rusya tekrar saldırdı, Avrupa tehdit etti!
GİRİŞ 06.09.2018 11:55 GÜNCELLEME 06.09.2018 14:17
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed rejimi, sabah saatlerinde İdlib'in Temania, Tuh, Breysa ve Huveyin köylerine topçu saldırısı düzenledi.

Sivil yerleşimleri hedef alan saldırılarda bir sivil hayatını kaybetti, ikisi yaralandı.

 

 

RUS SAVAŞ UÇAKLARI DA HAMA'YI VURDU

Rusya'ya ait 3 savaş uçağı Hama'nın kuzeyine hava saldırısı düzenledi. Düzenlenen saldırıların fotoğrafları sosyal medyadan yayımlandı.

FRANSA'DAN TEHDİT

Fransa Genelkurmay Başkanı da, İdlib'de kimyasal silah kullanılması halinde, Suriye'deki hedefleri vurmaya hazır olduklarını söyledi.

Fransa ordusundan yapılan açıklamada, "İdlib taarruzunda kimyasal silah kullanılması halinde hedefleri vurmaya hazırız" denildi.

MERKEL'DEN DE İDLİB AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınmalıyız" açıklamasında bulundu.

"SİVİLLER GÖÇ ETMEYECEK"

Gergin bölgede İdlib Aşiret liderleri de bir toplantı gerçekleştirdi. Aşiret liderleri, sivillerin bölgede kalacağını belirterek "siviller göç etmeyecek" dedi.

İLK SALDIRIDA ÇOK SAYIDA SİVİL HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İki gün önce de İdlib'in batısı ve güneybatısına Rus savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda 10 sivil hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı.

İDLİB VE HAMA'NIN KIRSAL KESİMLERİ VURULUYOR

Dün Rus savaş uçaklarının saldırısına destek veren rejim güçlerinin, bugün İdlib bölgesini topçu atışlarıyla vurmaya başladığını duyurulmuştu. Esed rejiminin İdlib kırsalındaki, Kirbet, El Ghab, Havaş, El Nakus ve Hiş köylerini top atışıyla bombaladı. Rejimin Hama kentini de vurduğu kaydedilmişti.

KATLİAM ENDİŞESİ

Geçtiğimiz günlerde Rus savaş uçakları tarafından 22 günlük aranın ardından başlatılan ve Esed'in karadan topçu atışları ile desteklediği saldırı ile bölgede katliam yapılmasından endişe ediliyor.

Şu ana kadar İdlib ve Hama'ya yapılan saldırılar kent merkezinin çevresine yapıldı. İdlib kent merkezine ise şu ana kadar bir saldırı girişimi olmadı.

4 MİLYONA YAKIN SURİYELİ SINIRDA

İdlib konusunun, yarın Tahran'da gerçekleştirilecek üçlü zirvede (Türkiye-Rusya-İran) masaya yatırılacak.

Bölgede silahlı muhaliflerin yanı sıra, 4 milyona yakın sivil bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 84
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah idlibdeki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.Zalimleri k ahhar ismi ile kahru perişan etsin. Amin
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah gerekli sınır önlemleri alınır Büyük bir göç dalgası olabilir Ülkemiz için de büyük bir sorun olur bu kadar mülteci Kimse boşuna acıtasyon yapmasım
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeye çöreklenmiş sırtlanlar Leşten bir parça koparmanın peşinde.Osmanlıyı içeriden ve dışarıdan parçalayanlar suriyede olan katliamlardanda sorumludur.
    Cevapla
  • BÜYÜK OYUN 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük devletler pay kapma peşinde İnsanları düşünen felan yok herkes çıkar mefeat peşinde... Bizim şanssızlığımız sınırdaş olmamız ateş bizi de yakıyor...
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    3. dünya savaşı çıkacak onca mazlumun ahı asla yerde kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı