İnanılmaz rakam! Katar yine kesenin ağzını açtı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Alman ekonomisinin gücünün farkında olduklarını belirterek, "Önümüzdeki 5 yılda 10 milyar avro yatırım yapacağız" dedi

İnanılmaz rakam! Katar yine kesenin ağzını açtı
İnanılmaz rakam! Katar yine kesenin ağzını açtı
GİRİŞ 07.09.2018 12:46 GÜNCELLEME 08.09.2018 16:36
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Temim bin Hamed Al Sani, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Almanya-Katar Ticaret ve Yatırım Forumu'nda yaptığı konuşmada, ülkesi ile Almanya’nın uzun yıllar stratejik bir ortak olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ticaretin 2,8 milyar avro ile iki katına çıktığını anlatan Al Sani, karşılıklı ticaretin geçen yıl ellerinde olmayan sebepten dolayı azaldığını belirtti.

 

 

Temim bin Hamed Al Sani, Katar’ın Almanya’ya toplamda 25 milyar avro yatırım yaptığını ve bu yatırımların otomobil ve bankacılık sektöründe ağırlık kazandığını ifade etti. Katar ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyüyeceğini dile getiren Temim bin Hamed Al Sani, "Kişi başına düşen milli gelirde en yüksek rakama sahip olmamıza rağmen, Katar ekonomisi de bazı zorluklarla karşı karşıya. Bu zorlukları aşmak için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

 Al Sani, Almanya ile bilim alanında işbirliği yapacaklarına işaret ederek, bu alanda iki ülke üniversitelerinin iş birliği yapacağını kaydetti.

Almanya’nın özel sektörünü ülkesine yatırım için davet eden Al Sani, "Alman ekonomisinin gücünün farkındayız. Bu ekonomisinin gücüne olan güvenimizi ve buna yatırım yapmanın önemini ifade etmek için,önümüzdeki 5 yılda 10 milyar avro yatırım yapacağız." dedi.

"Katar'ın Almanya'ya yapacağı yatırımlardan memnuniyet duyuyoruz"

Aynı forumda konuşan, Almanya Başbakanı Angela Merkel de Katar'ın dünyanın en önemli sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçısı olduğunu söyledi. Almanya'da bir LNG terminali kurma çalışamalarının olduğunu dile getiren Merkel, Katar'ın Almanya'ya yapacağı yatırımlardan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Merkel Almanya'nın Katarlı yatırımcılar için güvenli imkan ve ortaklıklar sunduğunu hatırlattı. Merkel ayrıca Kuveyt'in Katar ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için bölgedeki diplomatik girişimleri desteklediklerini vurguladı.

Berlin, Katar'ı desteklemişti

Berlin Eyaleti Başbakanı Michael Müller de, Almanya ile Katar’ın ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek, "Bu ilişkiler birbirimizden öğrenmeye teşvik etmeli. Karşı karşıya kaldığımız iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konularında beraber mücadele etmeliyiz. Göçmen sorunları hususunda da birlikte çalışmalıyız. Hayatın her alanını etkileyen dijitalleşme ve göçmenlik konusunda da irtibatta olmalıyız" yorumunda bulundu. 

Forumda iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı. Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) zengini Katar, son 30 yılda Volkswagen, Deutsche Bank, Siemens, Hochtief ve SolarWorld gibi Alman şirketlerine 25 milyar avrodan fazla yatırım yaptı. 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar’da, Siemens, Deutsche Bahn ve birçok uluslararası Alman şirketi altyapı projeleri gerçekleştiriyor. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Körfez bölgesinde baş gösteren krizde, Berlin Katar’ı desteklemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • erkolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Arap liderler içinde bir tek bu adamın yüzünde insan sıfatı var.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Katar emiri yanı başınızda açlıktan kıvrılan Yemenlilere biraz yardım yapsanız. Ya da söyleyin ülkenizde iç savaştan kaçan kaç Suriyeli Afgan var.
    Cevapla
  • Mehemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim üniversite Dünyayı avcuna alıp bir baksaya ilk önce Yeşil i sonra onu tüketeni derken nereden nasıl başlanacağını keşfedin. Kırsal, su, gökyüzü, dağlık,kentsel, Birde Maneviyatı hepsinden aynı zaman diliminde içerisinde ölçülü olarak kullanması en büyük başarıyı yapmış olacaktır
    Cevapla
  • Maak 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu taktik yatırım hamleleri, Almanya'yı Amerikadan uzaklaştırma hamleleridir.. Almanya menfati sever ve Amerikaya karşı Katar ve Türkiye'ye politik ve ekonomik olarak
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Haa sen de ne zeka var ya
    Cevapla
  • Cabbar 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar yatirimi türkiye yerine almanyayi sectimi?katarin türkiyeden alacagi bir sey kalmadi Anlasilan.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    O iş kolay Almanya satmayı sever :D
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar En Fazla Yatırımı Türkiyeye yapıyor El Altından yardımlarda cabası ..Katarın amacı Amerikaya karşı Almanyayıda bizim saflarımıza çekmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu