Tarihi zirve sonrası medyadan provokatif haber!

Tahran'da bugün gerçekleştirilen zirvenin ardından Türk medyasına provokatif bir haber servis edildi. Haberde "Suriyeli mültecilerin, İdlib bombalanmasından hemen sonra sınırdaki duvarları aşıp Türkiye'ye girdikleri" iddiası yer aldı. Ancak yayınlanan görüntülerin günler öncesine ait olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 07.09.2018 17:32 GÜNCELLEME 07.09.2018 22:20
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından başkent Tahran'da gerçekleştirilen zirvenin hemen ardından Türk medyasına provokatif bir video servis edildi.

Videoda, Suriyeli mültecilerin sınırındaki duvarı aşarak Türkiye tarafına geçtiği görülüyor. Ancak servis edilen ve hemen hemen tüm siteler tarafından yayınlanan görüntülerin günler öncesine ait olduğu anlaşıldı.

 

 

İŞTE SERVİS EDİLEN O HABERİN METNİ

Görüntülerle birlikte servis edilen haberde, "Suriye'deki savaştan kaçan mülteciler, sınırdaki güvenlik duvarına merdiven dayayıp Türkiye'ye geçiyorlar. Esad rejiminin ve Rusya uçaklarının bombaladığı İdlib'ten kaçan Suriyeliler, Türkiye'ye sığınmak için yollara düştü. Bombalardan kaçan ve yanlarına çok az eşya alan mülteciler gruplar halinde araçlarla Hatay'ın Altıonözü ilçesindeki sınır hattında çekilen güvenlik duvarına kadar geliyor. Burada duvara merdiven dayayan mülteciler duvarı aşıp Türkiye'ye geçti. Bu anı diğer mülteciler de cep telefonu kamerasıyla görüntüledi" şeklinde bilgiler aktarıldı.

Rus savaş uçakları İdlib'i vurdu!

SANKİ RUSYA'NIN BOMBALAMASINDAN HEMEN SONRA OLMUŞ GİBİ SERVİS EDİLDİ

Ancak eski tarihli olan görüntüler, Rusya'nın İdlib'i bombalamadan önceki günlere ait... Rusya 22 gün aradan sonra İdlib'i ilk kez 4 Eylül tarihinde bombalanmıştı. Bu görüntüler ise Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıları tarafından çok daha önce paylaşılmıştı.

VİDEONUN YAYINLANMA TARİHİ DOĞRULANMADAN HABER YAPILDI

Görüntüler sanki yeniymiş gibi servis edilirken, Türkiye'deki hemen hemen bütün TV kanalları ve haber siteleri görüntüleri doğrulamadan yayına aldı.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Haberimizin ardından, Hatay Valiliği sınırdan yasa dışı geçişlerle ilgili görüntülere ilişkin, "Söz konusu görüntülerin İdlib olayları ile bir ilgisinin olmadığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili olarak komutanlıkça idari tahkikat başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

Valilik sitesindeki açıklamada, son günlerde sosyal medyada, İdlib’de yaşanması muhtemel çatışmalardan kaçarak sınırlar illegal yollarla geçen şahıslara ait olduğu iddiasıyla gündeme getirilen görüntülerle alakalı açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • fatma 5 yıl önce Şikayet Et
    ne farkeder ha dün çekilmiş ha bir hafta önce çekilmiş ortada bir gerçek var kaçak olarak geçtikleri avrupa sınırları açılsın önceki hatayı tekrar işlemesin devlet büyülerimiz bu kadar mülteci bize çok.
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    duvara bak insanlar üzerinden atlıyo
    Cevapla
  • f.b. 5 yıl önce Şikayet Et
    baş belaları
    Cevapla
  • Gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Proflar, Doç. ler yorumlarda gene herşeyi bir siz biliyorsunuz zaten
    Cevapla
  • 04-65 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım zor durumda olanlara yardım et vatansız bırakma 8 yıldır 5 milyon insan a kucak açmanın mükafatını misli ile ver Allahım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor