Almanya'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Ankara’nın Avrupa Birliği (AB) için önemli bir stratejik partner olduğu tüm üye ülkeler için belirgindir." dedi.

Almanya'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması!
Almanya'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 08.09.2018 15:43 GÜNCELLEME 08.09.2018 16:59
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Maas, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin normalleşmesine ilgi duyduğunu belirterek, Türkiye’ye yaptığı ziyaretin bunun için bir başlangıç olduğunu ifade etti.

"Brüksel’de Türkiye'nin üyelik müzakerelerine yeni bir ivme kazandıracak bir niyet var mı " sorusuna cevap veren Maas, ilişkilerin gelecekte nasıl şekilleneceğinin Türkiye'deki gelişmelere bağlı olacağını vurgulayarak, “Ankara'nın AB için önemli bir stratejik partner olduğu tüm üye ülkeler içinbelirgindir." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Türkiye ile yeniden yapıcı görüşmeler yapılması ve bu görüşmelerde eleştirel konuların açık şekilde ifade edilmesi gerektiğini söyleyen Maas, görüşmelerde şu an Suriye gibi başka konuların ön planda olduğunu belirtti.

Şu günlerde Suriye’deki insanların geleceğinin kendisini meşgul ettiğine işaret eden Maas, burada Rusya'nın ağırlıklı bir faktör olduğunu ancak Türkiye’nin de bir rol oynayabileceğini kaydetti.

Suriye'de insani felaketlerin engellenememesinin acı olduğunu ifade eden Maas, İdlib'de büyük bir felaket yaşanmaması için yoğun diplomatik çalışmanın yapıldığını aktardı. 

YORUMLAR 18
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğa şeker veriyorlar sanki. kanmayin ağzımıza iki damla bal sürüyorlar dostluk elimizi yıllardır uzattıkları kabul etmediler artık Türk'ün acı yüzünü göstermeye zamanıdır.
    Cevapla
  • Hmd 5 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu süslü lafları.Sizin gerçek yüzünüzü biliyoruz.
    Cevapla
  • Yeşilbere 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar çok stratejik ortağımız ve partnerimiz varmış da bizim haberimiz yokmuş. Lan, defolun gidin. Biz kendi yapında kavrulan, günü gelince de Turan ülküsüyle üç hilali tekrar kuracak bir milletiz. Allah’ın izniyle gelecek o gün yakındır
    Cevapla
  • Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    Onun içinmi her fırsat ta eziyet ediyorsunuz?
    Cevapla
  • seko 5 yıl önce Şikayet Et
    tirsti kamiller suriyeliler kapilarina dayanacak diye vicdansızlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama