ABD'den yeni hamle! Talimatı verdi: Birleşin...

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Körfez ülkelerine anlaşmazlıklarını bir kenara bırakma, İran'ın istikrarı bozma tehditlerine ve radikal örgütlere karşı birleşme çağrısında bulundu.

ABD'den yeni hamle! Talimatı verdi: Birleşin...
ABD'den yeni hamle! Talimatı verdi: Birleşin...
GİRİŞ 12.09.2018 20:06 GÜNCELLEME 12.09.2018 20:06
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Votel, Kuveyt'te gerçekleştirilen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri ile Mısır ve Ürdün Genelkurmay Başkanlarının bir araya geldiği toplantıdaki konuşmasında, Körfez ülkelerine anlaşmazlıklarını bir kenara bırakma, İran'ın istikrarı bozma tehditlerine ve şiddet yanlısı radikal örgütlere karşı birleşme çağrısı yaptı.

İran'ın istikrarı sarsan faaliyetlerinin ve şiddet yanlısı radikal örgütlerin bölgede devam eden iki güvenlik tehdidi olduğuna dikkati çeken Votel, ortak milli güvenlik çıkarları için güçleri birleştirmek ve arttırmak gerektiğini belirtti.

 

 

"Müttefiklerimize aykırı düşen herhangi bir yol ya da kararla hareket etmememiz gerekir." ifadelerini kullanan Votel, bu durumun düşmana fayda vereceğini aktardı.

KÖKLÜ ÇÖZÜMLER

Votel, "Sorunları belirledikten sonra köklü çözümler bulmaya çalışmalıyız. ABD'de ve dünyadaki değişimler bizim daha fazla yakınlaşmamızı gerektiriyor." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    bu bölgede en büyük tehlike abd nin varlığı ve abd ile işbirliği yapan radikal örgütlerin varlığıdır.deaşı kuran abd değilmi.kürtleri desdekleyen ab değil mi daha önce ladini besleyip büyüten sonra da hain ilan edip ülkelerin iç işlerine karışma bahanesi sebei sayan abd degil mi.saddamı bahane ederek orta doğuya mesep çatışmasını sokan bölgeyi kan gölüne döndüren abd değil mi.bütün bunları görmezden gelerek abd nin yanın da yer alan süidi arabistan mısır katar gibi ülkeler de bu bölgede dökülen her kandan sorumludur.ortadoğunun huzurunu bozan her radşkal örgütün beslenmesinde büyümesinde israilin yardımlarını görmeyen ülkeler bir gün gerçegi anlayacaklar ama çok geç olacak.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    kafir abd müslüman ülkelere hepiniz irana karşı birleşin onu beraber yiyelim ki . sizi daha sonra birer birer kolayca yutayım çağrısı yapıyor. artık şu müslüman ülkeler bir biriyle savaşmaktan ve bu büyük tehlikeyi görseler iyi olur.
    Cevapla
  • yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    iran amerikanın ortadoğuda hep olmak ve müslümanları birbirine kırdırmak için kurdurduğu bir devlettir. İslâm ülkelerinin bunu bilerek bilinçli bir birlik içerisinde bu tuzağa düşmeden esas amerika ve irana karşı ülkemizin etrafında birleşmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • abd HIRSIZDIR 5 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum ABD DEAŞ ve PKK ile birleşmelidir. sahada TERÖRÜN en büyük destekçisi abd denen HIRSIZ ve İŞGALCi-KATİL devletçiktir
    Cevapla
  • kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    bu serseri ne konuşuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi