Türkiye'yi eleştiren AB'den 'terör' kısıtlaması!

Terörle mücadele kapsamında daha önce Türkiye'de Twitter ve Facebook'a getirilen kısıtlamaları her seferinde eleştiren Avrupa Birliği, Google, Facebook ve Twitter gibi çeşitli sanal platformlarda yer alan terörle ilgili içeriklerin hızla kaldırılmasına yönelik düzenleme teklif etti.

Türkiye'yi eleştiren AB'den 'terör' kısıtlaması!
Türkiye'yi eleştiren AB'den 'terör' kısıtlaması!
GİRİŞ 13.09.2018 12:14 GÜNCELLEME 13.09.2018 12:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB'nin durumuna ilişkin yaptığı konuşmada, çeşitli internet platformlarında yer alan terörle ilgili içeriklerin hızlı bir biçimde kaldırılmasını sağlayacak yeni kurallar getirilmesini öngören teklifi açıkladı.

Buna göre, sanal platformlar, üye ülkelerin yetkili makamlarından başvuru yapılması durumunda terörle ilgili içerikleri 1 saat içerisinde kaldırmak zorunda olacak.

 

 

Terörist içeriklerin tanımlanması net biçimde yapılacak ve sanal platformlar terörle ilgili içeriklerin yayılmasına engel olacak çeşitli tedbirler alacak.

Sanal platformlar, üye ülkeler ve Europol arasındaki iş birliği güçlendirilecek. Üye ülkeler ve sanal platformların 24 saat iletişimde bulunabilecekleri irtibat noktaları belirlenecek.

Üye ülkeler, terörle ilgili içeriklerin kaldırılması konusunda uygun davranmayan platformlara etkili, orantılı ve caydırıcı cezalar uygulayacak.

İçerik kaldırılmasına ilişkin sistematik hatalar yaşanması halinde ise hizmet sağlayıcılar, bir önceki yıl küresel cirolarının yüzde 4'üne varan para cezasına çarptırılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Bize gelince İnsan hakları , düşünce ifade özgürlüğü iğne kendilerine battımı hemen yasak getirin. Kaldırın. Vurun.
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde kapatiyorlar onlarda yüklü para cezasi aradaki fark bu!!!
    Cevapla
  • doğrusu ne? 5 yıl önce Şikayet Et
    sen baska yaziyi okudun galiba, son paragrafi oku
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!