ABD durmuyor! Yeni yaptırım kararı

Washington, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların Rus ve Çin firmalarını hedef aldığını duyurdu. İki şirketin Pyongyang yönetiminin nükleer ve füze programını desteklediği belirtiliyor. ABD lideri Trump, kararından kısa süre sonra Twitter'dan, ülkesinin Çin'le bir ticaret anlaşması için baskı altında olmadığını söyledi.

ABD durmuyor! Yeni yaptırım kararı
ABD durmuyor! Yeni yaptırım kararı
GİRİŞ 13.09.2018 17:36 GÜNCELLEME 13.09.2018 18:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore ile yeni bir sayfa açan ABD, buna rağmen bugün yeni yaptırımlar açıkladı.

RUS VE ÇİNLİ ŞİRKETLER HEDEF ALINDI

 

 

ABD Ticaret Bakanlığı, yaptırımların Pyongyang yönetiminin nükleer ve füze programını destekleyen iki Rus ve Çin şirketini hedeflediğini duyurdu. Yaptırım uygulanacak şirketlerden biri, Rusya merkezli Volasys Silver Star. Çin şirketinin adı ise Yanbian Silverstar Network Technology Co.

Kuzey Kore vatandaşı Song Hwa Jong da yaptırım uygulanacak kişi olarak listede yer buldu.

TRUMP'TAN ÇİN MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump ise, Twitter mesajıyla ticaret savaşına tutuşulan Çin'le anlaşma yapmak Washington'ın baskı altında olmadığını savundu. Trump, "Çin'le anlaşma yapmak için baskı altında değiliz, onlar bizimle anlaşma için baskı yiyor. Bizim pazarımız inişli çıkışlı, onlarınki ise çöküyor" dedi.

KUZEY KORE GÖRÜŞMESİ

Haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la Singapur'da görüşen Trump, tarihi bir randevuya imza atmıştı.

Trump, bu yıl içinde Çin ve Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilen ürünlerin vergisini artırarak ticaret savaşı başlatmış durumda.

YORUMLAR 3
  • ÜNAL 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ayakları allahın izni ve emriyle inşallah çöküşe geçecek. o kadar beddua aldılarki amerikalılılar. tek galip alklahtır.. elhamdülillah.
    Cevapla
  • Hakan . 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi besleyen .ithalatci .larin .adam. Olmasi icin .insanlarimizi darbogaza .bunalima sokanlar icin .devlet .çoooook etkili .cezai karar almasi lazim .yoksa .insanlar zor durumda .felaket tellallari .zili calmaya calisiyor .dolarin cok dusup .birden 8tl ye cikip .zengini zengin orta ve alti .bitirmek
    Cevapla
  • Mehmet Tok 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkelerin biribine bağımlı olmalarını anlayamıyorum. insan kendi kendine yetemiyormu eksik olanda olmasın olanla yetinelim yeterki bağımsız olalım...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası