Bir Türkiye çıkışı daha: ABD'ye rağmen olacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov, Türkiye’nin ABD’den yapılan baskıya rağmen S-400 füze savunma sistemlerini satın alma planlarının devam ettiğini söyledi.

Bir Türkiye çıkışı daha: ABD'ye rağmen olacak
Bir Türkiye çıkışı daha: ABD'ye rağmen olacak
GİRİŞ 14.09.2018 12:27 GÜNCELLEME 14.09.2018 12:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD medyasında Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemi için platform inşaatına başladığı haberlerinden sonra Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov yaptığı açıklamada, Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemlerini satın alma planlarının devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin füze sistemlerini 2019’da teslim alacağını söyleyen Borisov, "Üretici firma Almaz- Antey’in önümüzdeki 10 yıl boyunca sadece geleneksel ortaklarımıza değil, NATO ülkelerine de mal üretmekte sıkıntı çekeceğini sanmıyorum. Türkiye ABD’den gelen baskılara rağmen füze alma işlemlerini durdurmadı. Türkiye tüm ekipmanı sözleşme yükümlülüklerimize uygun olarak zamanında alacaktır" dedi. 

 

 

ABD'YE DOLAR RESTİ

Borisov, Rusya'nın ABD dışındaki ülkelerle askeri anlaşmalarında dolar kullanımından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Dolara ihtiyacımız yok. Rubleye ihtiyacımız var. Ruble döviz kuru dalgalanmalarına rağmen istikrarlı bir para birimidir. Neden Irak veya Çin ile yaptığımız sözleşmeleri ABD doları ile yapmalıyız" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • yerli askeri TIR 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar anlamıyor bağımsız türkiye şok ediyor.
    Cevapla
  • Mete TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Türk Devleti olarak ABD baskılarına boyun eğerek S-400 füze sistemini almaktan vazgeçer isek; bu bizim bittiğimiz anlamını taşır.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.ŞÜPE YOKKİ GALİP olan CANABIALLAHTIR.
    Cevapla
  • Kaan 5 yıl önce Şikayet Et
    Her yere duyurmanin anlamı ne sessiz sessiz yapın işte satışınızı sonra yaptırımlara başvuruyorlar bu sefer herkes etkileniyor
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Güldürdünüz beni. ABD Türkiye de ne olup bittiğini bizim söylememize gerek kalmadan en ince ayrıntısına kadar biliyor
    Cevapla
  • Karadeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    ben elde ne varsa hemen getıttırırdım.sıraya mıraya bakmazdım.cunku abd turkıye ye uygulamaya calıstıgı baskıyı dunya uzerınde baska bır ulkeye uygulamıyor.bur da rusya elını cabuk tutmalı.cunku bu fuzeler bızım sayemızde tanın dı ve eger bız vaz gecersek dıger ulkjeler baskılara maruz kalmadan vazgecerler.benden soylemesı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı