Merkel'den Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı sorununu çözmek için Afrika ile ilişkileri güçlendirmeleri ve Türkiye’yle işbirliği yapmaları gerektiğini vurguladı.

Merkel'den Türkiye açıklaması
Merkel'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 15.09.2018 11:01 GÜNCELLEME 15.09.2018 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ve Baltık ülkelerin başbakanları ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merkel, "2015'te sığınmacı akını yaşandı. O dönemde dış sınırlarımızı yeterince iyi korumuyorduk. Frontex'i (Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi) oluşturduk ve bu ciddi bir adımdı ama biz hiç şüphesiz politikamızı ve Afrika'yla ilişkilerimiz güçlendirmeliyiz, ayrıca sığınmacı ve göçmenlerin bulunduğu Türkiye'yle işbirliği yapmalıyız" dedi.
 
DAEŞ'e karşı mücadelenin önemine vurgu yapan Merkel, "Bu sorunun çözümünde sorumluluğu paylaşmalıyız. Suriye'de savaşı yaratan biz değiliz, savaş bu ülkedeki diktatörlük yüzünden ortaya çıktı. IŞİD'e karşı mücadele etmek lazım. IŞİD yüzünden çok sayıda insan evinden oldu. Sığınmacıların sorunlarına önem vermeli, bu sorunla baş edebilen ülkelerden ders almalıyız" açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR 2
  • fatsali 5 yıl önce Şikayet Et
    bizler türkiye olarak fazlasiyla aldik bundan sonra yollari acalim transit auropaya bakalim ozaman ne yapacaklar basta bulgar yunan romanya almanya bakalim nekadar dayanacaklar AB sadece bos vahtler vermekten baska birsey bilmiyorlar
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani multecileri Afrika ve Turkiye sahiplensin diyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?