ABD'ye kötü haber! İsrail'in limanı artık onların

Küresel alanda ABD-Çin rekabeti hızla yükselirken, İsrail medyasında dikkat çeken bir analiz yayınlandı. Analize göre, İsrail’in Akdeniz’deki en önemli limanlarından Hayfa’nın yakın zamanda bir Çinli şirket tarafından işletilecek olması, ABD donanmasının bu stratejik limanı kullanmaktan vazgeçmesi anlamına gelebilir.

ABD'ye kötü haber! İsrail'in limanı artık onların
ABD'ye kötü haber! İsrail'in limanı artık onların
GİRİŞ 15.09.2018 18:39 GÜNCELLEME 15.09.2018 18:45
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İddiayı ortaya atan İsrail merkezli Haaretz gazetesi, Çinli SIPG şirketinin işleteceği Hayfa limanının, Akdeniz’de faaliyet gösteren ABD 6. Filosu tarafından bir tehdit olarak görülebileceğine ilişkin bir analiz yayınladı. Analizde İsrail ordusunda tuğgeneral rütbesine sahip Shaul Horev ve bazı Amerikalı yetkililerin yorumlarına da yer verildi. Hayfa Limanı aynı zamanda İsrail nükleer denizaltılarının da bulunduğu askeri deniz üssüne çok yakın konuma sahip.

KRİTİK YATIRIMLAR

 

 

Analize göre, Hayfa Limanının Çinliler tarafından işletilmesiyle, ABD 6. Filosunun limana güvenilir bir alan gözüyle bakması azalacak, ABD ve İsrail orduları arasındaki işbirliğine de ciddi darbe vuracak. Çin’in dev şirketlerinden SIPG, Hayfa Limanını genişletme ihalesini üç sene önce kazanmıştı. Bir başka Çinli firma da İsrail’in Aşdod kentinde yeni bir liman yapımının ihalesini aldı. Aşdod’taki mevcut limandan İsrail ithalatının yüzde 60’ı yapılıyor. Çinli firmaların İsrail’deki pek çok stratejik altyapı projesinde de ortaklığı bulunuyor. Çin son dönemde önemli su yolları üzerindeki limanlara yatırım yapıyor. Bu limanlar arasında Pakistan Gvadar ve Yunanistan’daki Pire de bulunuyor. Pekin ilk deniz aşırı askeri üssünü de Kızıldeniz ve Hint okyanusunu tutan Cibuti’de açmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 28
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Cin sirketide Yahudinindir,merak etmeyin..yedirmezler Israili,dunyayi Siyonizm yonettigi ici..yaparlar planlarini..
    Cevapla
  • Biri 5 yıl önce Şikayet Et
    Israil = amerika .. Bu böyledir.
    Cevapla
  • ....... 5 yıl önce Şikayet Et
    Kerim olan Allahın kafiri kafire yedirttirecek
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerdeki savaşların hangisini Müslümanlar çıkardı beyefendi! Suriye savaşı bile 2-3 yıl süren bir hazırlık ile Batı tarafından çıkarıldı, İrak ve İran bile Batı baskısı ile çatıştırıldı. Beynini çalıştırmasan , Ukrain'a ve Rusya'nın hırıstiyan olmadığını sanırsın. Amerika'yı ve Avrupa'yıda hırıstiyanlıktan çıkarırsın. Halbuki hepsi Müslüman ülkelerde katliam yapmak için ellerini ovurşturuyor. Daha düne kadar 2 dünya savaşını benmi yaptım, abidin.
    Cevapla
  • abidin 5 yıl önce Şikayet Et
    O kafir dediğin ülkelerin çoğuyla dostuz açıklamaları yapılıyor. Bunu nasıl açıklayacaksınız ? Ayrıca onlar birbirleri ile dost biz ile düşmandır. Dünyaya bak bakayım kaç tane hristiyan ülkede savaş var?
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 5 yıl önce Şikayet Et
    yahudiler amerikayı sattı.parayı da Çin'e kaçırıyorlar.birkaç yıla kadar Amerika büyük çaplı bir ekonomik kriz yaşayabilir
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız, ve bence bu kriz çok yakında tüm dünyayı vuracak. Rotschild’ler yine herkesin cebindeki parayı alacaklar! Artık yeni “Amerika” Çin olacak gibi görünüyor. Çin’de çok büyük işler dönüyor gibi, sessizlik var, en üst makamlardakiler satın alınıyor.. Rabbim bizleri (müslümanları) birlik olabilmeyi nasib etsin.
    Cevapla
  • Serdengeçti 5 yıl önce Şikayet Et
    bi 5 bilemedin 10 yıl daha Yahudiler abd nin kanını emer yeni rota Çin.
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Ipek yolunun Temelleri atiliyor, Bu taten ABD ile planlanmis birsey, Para varsa Menfaat var.. gerisi fasa füse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar