İdlib'in kaderi bugün belli olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Soçi'de Suriye ve İdlib konusunu görüşecek. Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Putin'in değişen tavrından söz etti.

İdlib'in kaderi bugün belli olacak!
İdlib'in kaderi bugün belli olacak!
GİRİŞ 17.09.2018 11:28 GÜNCELLEME 17.09.2018 11:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün Soçi'de İdlib meselesini görüşmek üzere bir araya gelecekler. Geçtiğimiz haftalarda Tahran'da da bu konuyu görüşen iki liderin bugünkü zirvesi, muhaliflerin elinde kalan son kent ve 4 milyona yakın sivilin bulunduğu İdlib'in kaderini belirleyecek.

Azerbaycan ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, günübirlik ziyaretinde Putin ile Suriye meselesinin yanı sıra ikili konuları ele alacakları bilgisini verdi.

 

 

Tahran Zirvesi sonrası Rusya ve Esed'in saldırının durma noktasına geldiğine de değinen Erdoğan, Putin'in değişen tavrına dikkat çekti.

"PUTİN’İ DAHA OLUMLU GÖRDÜM"

Lavrov insani koridor açılmasından söz etti. Ortak bir operasyon söz konusu mu? Yoksa operasyonun önüne mi geçildi?

Bu konuları pazartesi (bugün), Soçi’de Putin’le ele alma imkanımız olacak. İdlib’de bizim 12 gözlem noktamız var, Rusya’nın 10 gözlem noktası var, İran’ın az sayıda var. Bu gözlem noktaları ile oradaki saf, temiz, masum insanları koruma gayreti içerisindeyiz. Şu anda rejimin acımasızlığını, oralarda nasıl terör estirdiğini herkes görüyor. Ortada bir terör devlet var. Estirilen teröre karşı nasıl tedbir alacağız? Koalisyon güçleri ne yapacak?  Sayın Putin ile görüşeceğiz. Sayın Putin’in bundan sonraki yaklaşımı ne olacak? Tahran’daki görüşmede ben Sayın Putin’i daha olumlu gördüm. Temenni ederim ki olumlu yaklaşımlarını devam ettirirler. İdlib’de içeride muhaliflerin arasında bulunan terör gruplarına karşı hep birlikte adımları atalım. Ama bahane üreterek orayı bombalamak gibi bir adımın içinde de olmayalım.

YORUMLAR 6
  • Adam gibi Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, Türkiye ve İran kenara çekilsin, Muhaliflerle Esedin Ordusu kozlarını Paylaşsın... bakın görün, 24 saat içinde Muhalifler Esedi ve onun Ordusunu yerin dibine gömerler.
    Cevapla
  • liiiiiiiiiiii 5 yıl önce Şikayet Et
    soçi başkent gibi oldu
    Cevapla
  • çözüm bu 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya iran ve türkiye esedi vurmadan önce esede insani koridor açmalı. esed iktidarda kaldığı sürece barış olmaz, savaş daha başlamadan bunu defalarca yazdım. tekrar yazıyorum. esed ile bir çözüm olamaz. esed indirilmeli, suriye halkı yeniden suriyeye dönmeli. demokratik seçimler yapılmalı. bütün yabancılar suriyeyi terketmeli. özelliklede pyd işgal ettiği toprakları özgür suriye ordusuna ve halkına teslim etmeli.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    kendimizi avutmanın hiç bir anlamı yok , katil esed neyse katil rusya da öyledir . rusya kendi menfaatleri doğrultusunda olmayan hiç bir şeyi ne olursa olsun kim için olursa olsun yapmaz . onun için hiç kimseye güvenmeden kendi tedbirlerimizi kendimiz almalıyız vesselam..
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    putin e esedin sacmaliklarinin pesine düsmeyi birak abd pkk ve itrail in yayilmaciligini iyi anlatin ve birlikte abd ye karsi ciddi bir mucadele vermenin önemini iyi anlatirsaniz putin esed in sacmaliklarindan kesinlikle destegini cekicektir güclü bir türkiye yi kazanmak duruken esed gibi bir aptal ile ugrasmaktan kesinlikle vaz gecer ama iyi anltilirsa net konusma yapilirsa
    Cevapla
  • Ersy 5 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip beyden daha guzel ifade edecek biri varmi bu konuyu????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor