Rusya: Uçağımızı Esed düşürdü

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de radardan kaybolan İl-20 model 15 kişilik askeri mürettebat taşıyan Rus askeri uçağının İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Suriye’ye ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 18.09.2018 10:52 GÜNCELLEME 18.09.2018 14:27
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı, içinde 15 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirerek, ''Uçak, İsrail'e ait 4 F-16 uçağının Lazkiye saldırısı sırasında kayboldu'' açıklamasını yapmıştı.

''İSRAİL'İN SORUMSUZ DAVRANIŞI NEDENİYLE 15 ASKERİMİZ ÖLDÜ''

 

 

Rus Savunma Bakanlığı; ''Radarda kaybolan uçağımızı Esed güçleri vurdu ve buna İsrail sebep oldu. İsrail'in sorumsuz davranışı nedeniyle 15 askerimiz öldü. İsrailli pilotlar askeri uçağımızı Suriye hava savunma sisteminin olduğu yöne itti. İsrail planlanan operasyondan sadece 1 dakika önce bizi uyardı. Ancak bu süre savaş uçağımızın güvenli alana geçmesi için yeterli değildi. 15 askerimiz İsrail'in sorumsuz davranışları nedeniyle öldü. İsrail'in Suriye'deki davranışları provokasyona neden oluyor. İsrail ordusunun uçağımızı inişe hazırlanırken görmemesi imkansız. İsrail'in bu düşmanca davranışına uygun ölçülerde karşılık verme hakkına sahibiz.'' açıklaması yapıldı. 

ŞOYGU: TÜM SORUMLULUK İSRAİL'E AİT

Rusya Savunma Bakanı Şoygu konuyla ilgili olarak ''Suriye'de düşen Rus askeri uçağının ve ölen mürettabatın tüm sorumluluğu İsrail'e ait'' dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile konuştu. Şoygu; "İsrail Savunma Bakanı ile konuştuk onlara İsrail'in davranışlarının sorumsuzca olduğunu söyledim. 15 Rus'un ölümüne onların davranışlarının neden olduğunu ve tek sorumlunun İsrail olduğunu belirttim" ifadelerini kullandı.

KREMLİN: ANLAŞMA ETKİLENMEYECEK

Kremlin'den  yapılan açıklamada; "Rus uçağının düşürülmesi endişe verici, durum değerlendiriliyor" açıklamasında bulunuldu. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov da, Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib anlaşmasının, Suriye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Suriye’de düşen Rus uçağı bu anlaşmayı asla etkilemeyecek" dedi.

RUSYA BÜYÜKELÇİSİNİ ÇAĞIRDI

Rusya İsrail Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. 

FRANSA "MÜDAHALEMİZ YOK" DEMİŞTİ

Uçağın radarda kaybolmasının ardından Fransa'nın Rus askeri uçağını düşürdüğüne dair iddialar ortaya atılmıştı. Reuters'e konuşan Fransız askeri yetkili, "Olayla ilgili hiçbir bağlantımız yok" açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 140
  • oooooo 5 yıl önce Şikayet Et
    şükürle olsun yarabbi iran abd rus ve diğerleri hepsini birbirine düşür ve kırdır, inşallah
    Cevapla
  • Pro 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin yaptigi s200 nasil rus ucagini vurabiliyor?
    Cevapla
  • alican 5 yıl önce Şikayet Et
    abd,israil,fransa şer güçleri suriyede barış değil suriye halkını ölü yada diri yok edip sınırları ve haritaları yeniden istedikleri sömürü düzenlerine göre parselleyecekler.Birlikten barıştan söz edersen tabiki uçağını vurrlar..Bunlardan intikam alacaksan evvela şu esed canisini indir reisin dediği gibi suriyeyi kuzey ve güneyden birleştirip sonrada bu leş kargalarını dışarı çıkmaya zorlayın..Aksi halde çok sürmez sen kaçmak zorunda kalırsın rusya..
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı katıp karıştıran yakıp kavuran yahudiler putin ile suriyenin arasınımı açamıyacak. açın bakın islam tarihine yahudilerin özellikle müslüman gözüken münafıklarının yaptığı fitne ve fesatlarla dolu bir tarih görürsünüz. dünya tarihinin yarısını ingilizlerle yahudilerin fitne fesat ve zulümleri diğer yarısınıda müslüman ve diğer milletlerin bunlara karşı koymaları oluşturur.
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail her canı istediğinde zavallı müslümanları Filistinlileri çocuk kadın erkek demeden yılardır öldürüyor ruslar öldürmüş onun için ne fark eder alışmış kudurmuştan beterdir diye bir söz var bizde ha rus öldürmüş ha çocuk israilin 9 10 12yaşlardakiÇocuklara ne tür işkenceler yaptığını dünya basınında görmüyormusunuz hain kalleşler İsrail ve yandaşları cehennemi en kısa zamanda görürsünüz inşallah amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler