AB'nin Türkiye şaşkınlığı: Bu inanılmaz bir şey!

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, 600 binden fazla Suriyeli çocuğun Türkiye'de okula gittiğini belirterek, "Bu inanılmaz bir başarı." dedi.

AB'nin Türkiye şaşkınlığı: Bu inanılmaz bir şey!
AB'nin Türkiye şaşkınlığı: Bu inanılmaz bir şey!
GİRİŞ 20.09.2018 17:13 GÜNCELLEME 20.09.2018 17:13
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

AB tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim projesi kapsamında Diyarbakır'da yaptırılan 6 okulda yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, Kırklardağı Anadolu Lisesindeki törende yaptığı konuşmada, Valilik olarak Suriyeli öğrencilerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirtti.

 

 

Türkiye'nin mazlumlara sahip çıkan bir geleneği temsil ettiğini dile getiren Helvacı, "Bu dünyanın değişmez bir vicdanıyız. Suriyeli çocukların, çocuklarımız gibi eğitim imkanına kavuşması noktasında çaba sarfediyoruz." dedi.

''SURİYELİLERİN OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 63''

Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman da Suriye'deki iç savaştan en çok çocukların etkilendiği söyledi.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden bir milyon 100 binini okul çağındaki çocukların oluşturduğunu, bu çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi için Bakanlık olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Duman, şöyle konuştu:

"Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı 19 ilde Eğitim Alt Yapısını Güçlendirme ile Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim projeleri kapsamında 220 okul yapımı öngörülüyor. Bu sayede 5 bin 200 derslik ve 160 bine yakın öğrenci kapasitesi oluşturulacak. Türkiye'deki Suriyelilerin okullaşma oranı yüzde 63."

''NEREDEYSE BRÜKSEL'İN NÜFUSUNA EŞİT''

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals da Türkiye'nin sığınmacı Suriyelilere gösterdiği ev sahipliğini takdir ettiğini söyledi.

Vinals, Türkiye'nin Suriyeliler için büyük fedakarlık yaptığını vurgulayarak, şunları aktardı:

"Türkiye'de kayıtlı sığınmacı 3,5 milyondan fazladır. Bunun yaklaşık bir milyonu okul çağındaki çocuklardan oluşuyor. Bu sayı da neredeyse Brüksel'in nüfusuna eşit. Milli Eğitim Bakanlığı en hızlı bir şekilde eğitim ihtiyaçlarını giderme yönünde çalışıyor. Bu takdire şayandır. 600 binden fazla Suriyeli çocuk Türkiye'de okula gidiyor. Bu inanılmaz bir başarı."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilere hediye verdi.

YORUMLAR 61
  • Burak Hasari 5 yıl önce Şikayet Et
    Ver gazı, ver coşkuyu, hani mehter...
    Cevapla
  • Enigma 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizde bizi şaşırttınız.. O kadar suriyelilere kapınızı kapatarak. İşgence yaparak. Çelme takarak. Adam yerine koymayarak.
    Cevapla
  • Dadas 25 5 yıl önce Şikayet Et
    onu birak kac bin siginmaci cocuk kayip ab de biliyormusunuz kardes..
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sadece çocukları, kadınları ve yaşlıları kabul etmemiz gerekirdi. Gençleri Türkiyeye almamız yanlış oldu. Onlar Zalim Esede karşı vatanları için savaşsınlar.
    Cevapla
  • Dadas 25 5 yıl önce Şikayet Et
    sen onlari Türk gencimi sandin dediyin olsun.
    Cevapla
  • Demokrat 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah Suriye'ye verdigi belanin benzerini Avrupa'nin ortasindaki bir ulkeye verse keske de Kapitalist, bencil, materyalist ve kibirli Avrupa'nin insani degerlerden ne derece yoksun oldugu gorulse.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Verin gazı biz zaten aferin delisi bir devletiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?