Savaş çanları çalıyor! ABD'den şok suçlama

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran'ın son aylarda Irak'a karşı agresifliğini artırdığını iddia ederek, "İran'ın Irak'taki destekçileri açıkça eğitim alıyor, Tahran'dan gelen silahları kullanıyor. İran rejiminin bu destekçilere son günlerde balistik füze desteği yaptığı da gelen haberler arasında." dedi.

Savaş çanları çalıyor! ABD'den şok suçlama
Savaş çanları çalıyor! ABD'den şok suçlama
GİRİŞ 21.09.2018 06:23 GÜNCELLEME 21.09.2018 06:25
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Haley, BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen Filistin konulu Ortadoğu  toplantısında, Filistin konusunda konuşmayı reddederek İran'a yönelik  suçlamalarını sürdürdü.

Konseyde İsrail'in üzerine çok gidildiğini savunan Haley, şöyle  konuştu:

 

 

"Ortadoğu'da çatışmaya ve istikrarsızlığa yol açan bir ülke var ve bu  İsrail değil, İran. İran'ın Irak'taki hedefi; burada Tahran'dan Akdeniz'e gelecek  silah ve askerler için kendi kontrolünde bir merkez kurmak. İran son aylarda  agresifliğini artırdı. İran'ın Irak'taki destekçileri açıkça eğitim alıyor,  Tahran'dan gelen silahları kullanıyor. İran rejiminin bu destekçilere son  günlerde balistik füze desteği yaptığı da gelen haberler arasında."

Haley, İran'ın son günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) füze  saldırısı yaptığını ve 11 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirerek, İran'ın  Irak topraklarına müdahalesinin BM Güvenlik Konseyinin dikkatinde olması  gerektiğini belirtti.

İran'ın Irak'ı kendisine bağımlı hale getirmeye ve zayıflatmaya  çalıştığını da öne süren Haley, "İran, zayıflamış bir Irak'ı kullanarak terör  faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 41
  • GAZi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan zilli, ABD'nin terör örgütü pkk-ypg'ye yaptığı silah desteğinden niye bahsetmiyorsun.
    Cevapla
  • Zafer Kırgöl 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın öteki yerinden gelip işgal ediyorsunuz...Sömürüyorsunuz,Sonra d a demokrasi ve insan hakları diye nutuklar çekiyorsunuz...Katılsın abd , iki yüzlüsün abd , terörist sin abd. İnşallah çöküşün yakindir.Mazlumlarin ahı arşa dayandı.Ya Rabbi İslam'a ve Müslünlara yardım eyle, Çoluk çocuk demeden katleden Zalim idarecileri Sen kahru perişan eyle.Amin
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Pkk,pyd,deaş bu örgütler herhalde ABD kayıp çocukları. Neden devamlı silâh ve para yardımı yapıyor.
    Cevapla
  • İran a bak 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar aç kalsada etrafı düzene sokmaya çalışıyor helal.bizde bekleyelim ABD alsın heryeri.
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Sürekli hedef belirleyerek dereyi habire bulandırıyor.Daha Dün Terör örgütüne 250 Tır mühimmat gönderen kendisi.Orada Terörist arayan varsa ABD'ye baksın yeter.Terörist oluşturan besleyen ABD'nin ta kendisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı