'Çok daha büyük bir çatışma olacak'

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'un, ABD yönetiminin kararları ve uygulamaları sebebiyle işgal altındaki Batı Şeria'da şiddet olaylarının artabileceği uyarısında bulunduğu belirtildi.

'Çok daha büyük bir çatışma olacak'
'Çok daha büyük bir çatışma olacak'
GİRİŞ 21.09.2018 12:24 GÜNCELLEME 21.09.2018 12:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail'in Kanal 2 televizyonuna göre, güvenlik ve siyasi işlerle ilgili daraltılmış bakanlar kurulu toplantısında konuşan Eizenkot, Batı Şeria'da olayların patlak verme ihtimalinin yüzde 60 ila yüzde 80 olduğunu söyledi.

Eizenkot, Batı Şeria'da olayların patlak vermesi halinde Filistin halkıyla yaşanacak sürtüşmeler ve geniş alanda kullanılacak kuvvet açısından durumun Gazze'dekinden daha şiddetli olacağını ifade etti.

 

 

Mevcut sorunların ABD Başkanı Donald Trump ile Filistin yönetimi arasındaki çatışma ve Washington yönetiminin son diplomatik, finansal ve politik eylemlerine dayandığını ifade eden Eizenkot, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın gelecek hafta New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmayla eş zamanlı olarak Batı Şeria'da gerginlikler yaşanabileceğine dikkati çekti.

Eizenkot, kuzey cephesine de (Lübnan ve Suriye) odaklanmak gerektiğini belirterek, İsrail'in kendisini Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'de bir çatışmanın içinde bulabileceğini kaydetti.

ABD'nin Filistin'e karşı uygulamaları

Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyan, ardından Filistinlilere yapılan yardımları keseceğini duyuran ABD yönetimi son olarak, 1994'te Washington'da açılan Filistin Kurtuluş Örgütü ofisinin kapatılacağını açıklamıştı.

Bu kararların, Filistinlilere düşmanca tavrın yansıması olduğunu belirten uzmanlar, ABD'nin bu uygulamalarla "Filistin yönetimine kendi vizyonu ve planlarını dayatmaya çalıştığını, bu şekilde Filistinlileri Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etmeye zorladığını" ifade ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • abdulhamid 5 yıl önce Şikayet Et
    çatısma öyle olmaz karsindakinin elinede silah verceksin kafir israil vermiyorsan verenlerin önünü acacaksin çatışacaksin ondan sonra catişmadan bahset siz orda 60 senedir katliamdan soykirimdan baska bisey yapmiyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ulan silahsız mahsun insanların üzerine saldırıyosunuz siz adammısınız ??
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Pis yahdi simarik yahudi kustah yahudi
    Cevapla
  • And 5 yıl önce Şikayet Et
    And olsun melhame-i kubra ile kökünüz kuruyacak
    Cevapla
  • MELTEM 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhameti unutmuş, insanlıktan çıkmış, kimyasal silahlarına güvenerek mazlumları ezen bu kavmi Rabbim başımızdan def etsin...Zalimler hiç bir zaman kazanmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!