Arap dünyasını ayağa kaldıran putperestlik olayı!

Kuveyt'te gerçeğine çok benzeyen insan figürleri üretimi üzerine uzmanlaşan 3 boyutlu yazıcı dükkanı, Şeyh Osman el Hamis'in "burada putperestlik yapılıyor" suçlaması üzerine kapatıldı.

Arap dünyasını ayağa kaldıran putperestlik olayı!
Arap dünyasını ayağa kaldıran putperestlik olayı!
GİRİŞ 21.09.2018 15:31 GÜNCELLEME 21.09.2018 15:31
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Eleştirilerin ardından dükkanın 16 Temmuz'da kapatıldığı, raflarının da boşaltıldığı belirtilirken, kapatma emrini hangi kurumun verdiği açıklanmadı. Kuveytli yetkililerden ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Dükkanın varlığı Kuveyt'te büyük tartışmalara yol açmış, Twitter'da on binlerce paylaşım yapılmıştı.

 

 

Diğer dinlere saygısı bulunduğunu söyleyen dükkan sahibi Muhammed el Yusufi, "2018 yılında bir dükkan açtığımda putperestlikle suçlanacağım aklımın ucundan bile geçmezdi" diyerek, insanların kendi tercihlerini yapmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Abdülrahman el Nasır adlı bir Twitter kullanıcısı, "putların topluma yönelik tehdit" olduğunu belirterek, "Bugün bu putlar süs eşyası veya anı olarak anılabilir fakat önümüzdeki yıllarda insanlar onlardan helallik istemeye başlayacaktır, sonunda da Allah'a tapmak yerine putlara tapacaklardır" dedi.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar ise, bu tartışmanın tamamen saçmalık olduğunu söyleyerek, alaycı paylaşımlarda bulundu. 

YORUMLAR 32
  • Gılgamış 5 yıl önce Şikayet Et
    Tapınmak için yapılan her nesne puttur. Kalem, araba yada telefon .. Eğer tapınıyorsan o puttur. Birileri maradonaya tapıyor diye futbol ⚽ izlemeyelim mi? Yada birileri kaleme tapıyor diye kalem kullanmayalımmı. Birileri resime tapınıyor diye resim yapmayalım mı? Daha düne kadara tv putperestlik olarak görülüyordu. Cahil güruh elini benim dinim islamdan çek..
    Cevapla
  • Abdulhalik 5 yıl önce Şikayet Et
    Gilgamis sana soruyorum.. Senin aklinla mi islami yasiyalim yoksa peygamber efendimiz den gelen nakille mi ..?..!!! Sallalahu aleyhi ve sellem
    Cevapla
  • Kafka 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya kadar paran olacağına fındık kadar beynin olsun
    Cevapla
  • 5433 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok para beyni tembeleştirir.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Malûm Türkiye'de de tapinanlar var görüyoruz. Heykellerin önünde ağlayan şikayet eden hatta secde edenler var. O yüzden karar doğru karar
    Cevapla
  • egeli 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya bir misafirhane dir, dünyanın sahibi ise allah tır. misafir olan insan dünyanın sahibi olan,allah'ın isteklerini kabul etmelidir oda islam'dır.
    Cevapla
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Harbi harbi bunlar put yapmaya meyilli, figürler çok gerçekçi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var