Ruhani'den Trump'a: Sonu Saddam gibi olacak!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın kendileri karşısında Saddam Hüseyin gibi başarısız olacağını söyledi.

GİRİŞ 22.09.2018 10:56 GÜNCELLEME 22.09.2018 13:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran-Irak savaşının başlangıcının yıldönümünde konuşan Ruhani, Washington'un baskısına rağmen füze geliştirmeye devam edecekleri mesajını verdi.

 

Ruhani, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Saddam Hüseyin'e olanların aynısı Trump'ın başına gelecek. ABD, Saddam Hüseyin ile aynı kaderi paylaşacak." ifadelerini kullandı.

 

 

İran'ın savunma amaçlı silahlardan vazgeçmeyeceğini belirten Ruhani, "Buna ABD'yi kızdıran füzeler de dahil." dedi.

13 Aralık 2003'te Tikrit'te Amerikan askerlerince yakalanan Saddam Hüseyin 30 Aralık 2006'da asılarak idam edilmişti.

Bu arada İran, 1980-88 yılları arasındaki savaşın başlangıcının yıldönümündeki etkinlikler kapsamında Körfez'de yaklaşık 600 geminin katıldığı askeri tatbikat yaptı.

ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan mayıs ayında çekilmesi ve Tahran'a yönelik yeni yaptırımların hayata geçirilmesiyle iki ülke arasında gerilim iyice tırmandı. İran ekonomisi ABD'nin yaptırımlarından dolayı zor günler geçiriyor.

YORUMLAR 6
  • Mera 5 yıl önce Şikayet Et
    Az bile
    Cevapla
  • hadi ordan 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ile bir olup saddamı devirdiniz.ırakı şiilere teslim ettiniz.sünnileri katlettiniz.zorla göç ettirdiniz.bağdatta sünni bırakmadınız.güçlü dostunuzla müslümanların gözünü güzel boyuyorsunuz.vururum haa döverim haa diye diye bugünlere geldiniz.biz de saf ça zamanında size inandık.afferin irana dedik.ama görülüyorki hepsi tiyatro.islam dünyasında irana hareket alanı lazımdı.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    saddaminkinden daha feci olacak
    Cevapla
  • Gargat kesen 5 yıl önce Şikayet Et
    amin amin amin...
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye halkına yaptığın berbat zulüm senin saddamdan bin kat daha kötü olduğunu gösteriyor ruhani unutma bunu.
    Cevapla
  • F14 Tomcat 5 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür. Sen kimsin Ruhani. Asıl sizin sonunuz Amerika'dan aldığınız F14 Tomcat uçakları gibi olacak. Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer. Bir tane adam akıllı uçağınız yok. Füzesi varmış güya! Daha adamakıllı uçağınız bile yok. ABD F5 uçağını boyayıp yerli Kevser uçağı diye tanıttınız. İtin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı. Olmayacak duaya Amin diyorsunuz. Sahibin İsrail sana kemik versinde biraz geveleye dur. Boş konuşma. Isıracak köpek dişini göstermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı